• Fii alături de Echipa Țării

Comunicat. FMF solicită repetat membrilor afiliați depunerea cererilor de obținere a acreditărilor de reluare a procesului de antrenament

02 iun 2020 de Sandu Grecu

Federația Moldovenească de Fotbal aduce la cunoștință tuturor membrilor afiliați că astăzi a transmis Ministerului Educației, Culturii și Cercetării prima listă de cereri ale formațiunilor sportive, care s-au adresat către FMF cu solicitarea de a obține permisiunea de reluare a programului de antrenament, cu respectarea indicațiilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, dată publicității vineri, 29 mai.

 

Urmează ca MECC să se expună asupra validării sau invalidării arenelor de sport propuse de către cluburile de fotbal afiliate FMF în calitate de gazde ale procesului de antrenament, în funcție de capacitățile tehnice, de îndeplinire și de respectare a condițiilor cerute de CNESP ale fiecărei arene în parte.

 

Important: Cluburile de fotbal își vor relua activitatea pe terenul de joc abia după ce MECC va emite decizia / ordinul privind entitățile care vor fi admise pentru organizarea procesului de antrenament. Anume Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va decide care sunt arenele sportive capabile să ofere siguranță, în primul rând, tuturor persoanelor participante la procesul de pregătire sportivă.  

 

Federația de fotbal a făcut tot posibilul pentru a obține permisiunea de reluare a antrenamentelor, iar hotărârea CNESP de vineri este o mare victorie a fotbalului nostru.  

 

MECC a început verificarea arenelor pentru acreditarea acestora la organizarea antrenamentelor. Conform MECC, toate cererile vor fi verificate în timp util, iar arenele sportive vor fi acreditate conform criteriilor sportive, începând de la echipele Naționale (fotbal masculin și feminin, futsal și fotbal pe plajă) și continuând cu Divizia Națională, apoi Diviziile A și B, grassroots, etc.  

 

Reprezentanții Ministerului își rezervă dreptul de a supune unui control suplimentar activitatea în curs a arenelor acreditate, iar în caz de nerespectare a condițiilor de siguranță, entitățile sportive pot fi lipsite de dreptul de a organiza antrenamente.  

 

FMF, la fel cum s-a întâmplat de fiecare dată, va respecta deciziile guvernului țării, totodată solicitând respectuos și argumentat urgentarea procesului de acreditare a tuturor formațiunilor fotbalistice înregistrate în Republica Moldova.  

 

În continuare așteptăm de la toate formațiunile fotbalistice afiliate FMF cereri care oferă garanția respectării tuturor normelor de siguranță impuse de autorități pentru demararea procesului de antrenament. Cei care nu vor expedia pe adresa FMF aceste cereri nu vor putea beneficia de acreditarea MECC de începere a pregătirilor pe terenul cu iarbă verde.  

 

Cererile pot fi expediate pe poșta electronică: fmf@fmf.md