• Fii alături de Echipa Țării

Consilierul președintelui țării, Corneliu Popovici salută reluarea activității fotbalistice

31 mai 2020 de Sandu Grecu

Ex-ministrul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici a salutat reluarea procesului fotbalistic în Republica Moldova. Consilierul președintelui țării a subliniat rolul important al FMF în luarea acestei decizii de către CNESP.

 

”Din 1 iunie fotbaliștii moldoveni reiau antrenamentele în aer liber.

Astfel, după o pauză de câteva luni, sportivii vor avea posibilitatea să-și recapete forma sportivă și să se pregătească de viitoarele competiții.

Sunt convins, că datorită competenței și insistenței manifestate de conducerea Federației Moldovenești de Fotbal (președinte Leonid Oleinicenco), au fost create condiții de maximă siguranță pentru sănătatea sportivilor și antrenorilor în procesul de antrenamente.

Hai Moldova!”,

a scris Corneliu Popovici pe o pagină de socializare.

 

Vă reamintim că vineri, 29 mai, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis să permită, din 1 iunie curent, reluarea procesului de antrenament al jucătorilor de fotbal legitimați în cadrul Federației Moldovenești de Fotbal. Procesul de instruire și antrenament se va organiza exclusiv la centrele sportive, terenurile de sport, bazinele sportive, acreditate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu respectarea prevederilor din Instrucțiunea cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19 în centrele sportive, terenurile de sport, bazinele sportive în procesul de organizare a antrenamentelor individuale și contact, conform Anexei nr. 2.