• Fii alături de Echipa Țării

Dobrovolski este oficial cetățean al Republicii Moldova

28 mai 2020 de Sandu Grecu

Igor Dobrovolski a depus astăzi jurământul, devenind cetățean al Republicii Moldova. Ceremonia a avut loc în cadrul Primăriei municipiului Chișinău, în prezența primarului general al capitalei, Ion Ceban.  

 

”A jurat credință Republicii Moldova.

De astăzi, antrenorul Igor Dobrovolskiy a devenit cetățean moldovean.

În cadrul Primăriei Chișinău antrenorul de fotbal a depus jurământul, a sărutat drapelul țării, astfel, a devenit cetățean cu drepturi egale.

Un eveniment mult așteptat, precum mi-a comunicat Igor Dobrovolskiy.

Sunt onorat să-l cunosc și i-am urat succes în continuare”,

a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

 

”Mulțumesc prietenilor care s-au implicat și m-au ajutat să obțin cetățenia Moldovei, pe care mi-am dorit-o de mult timp. Era normal să se întâmple asta, pentru că mama mea a fost moldoveancă, iar eu sunt discipol al școlii moldovenești de fotbal. Aici am făcut primii pași în fotbal ca jucător și tot aici am cunoscut cele mai mari satisfacții în calitate de antrenor”,

a declarat antrenorul echipei Dinamo Auto exclusiv pentru site-ul FMF.

 

Antrenorul de 53 de ani a pregătit Naţionala Moldovei în 3 cicluri preliminare, reușind să înregistreze cea mai bună clasare din istorie în ierarhia FIFA, locul 37.

 

Ca jucător Igor Dobrovolski a fost desemnat cel mai bun fotbalist din URSS în anul 1990. A devenit campion olimpic în 1988 în componenţa echipei Uniunii Sovietice, iar în 1993 a câştigat Liga Campionilor cu Olympique Marseille. Şi-a început cariera de fotbalist la Nistru Chişinău (Zimbru), iar ultimul meci l-a jucat tot în Moldova, la Tiligul Tiraspol.