• Fii alături de Echipa Țării

Comunicat. Lumea fotbalului cere reluarea activității

27 mai 2020 de Sandu Grecu

În atenția membrilor afiliați FMF

 

Federația Moldovenească de Fotbal a respectat și va respecta în continuare, cu strictețe, toate recomandările autorităților ce țin de prevenirea răspândirii pandemiei COVID-19.  

FMF solicită oficial tuturor membrilor săi afiliați și angajaților, totodată recomandând partenerilor și tuturor amatorilor de fotbal să respecte hotărârile de Guvern cu privire la metodele de prevenire a pandemiei, care a bulversat întreaga societate.  

 

Accentuăm, că misiunea FMF este dezvoltarea, promovarea și protejarea fotbalului în Moldova. Iar Federația, în perioada de criză din această primăvară, anume asta a făcut: a promovat și a protejat fotbalul.  

Însă Moldova are nevoie, mai mult decât oricând, de dezvoltare fotbalistică. Asta o spune Statutul FMF. Asta o cer cu insistență toți oamenii de fotbal.    

 

IMPORTANT de știut, că potrivit studiului efectuat anul trecut de UEFA, aproximativ 12% (390 000 de cetățeni) din populația Moldovei joacă fotbal.  

Dintre aceștia, peste 50 000 sunt înregistrați ca jucători la Federația de fotbal.  

Avem peste 1000 de antrenori licențiați, absolvenți ai Școlii federale de antrenori.

Aproximativ 21% dintre copiii din Republica Moldova joacă fotbal.

Iar peste 80% dintre părinți, ai căror copii nu joacă fotbal la școală, și-ar dori acest lucru.

 

Sunt cifre impunătoare, care vorbesc despre importanța și impactul fotbalului în societate. Sunt cifre, care nu pot fi ignorate.  

 

Federația Moldovenească de Fotbal a prezentat Guvernului Republicii Moldova câteva versiuni ale modalităților de reluare a antrenamentelor jucătorilor echipelor de fotbal de amatori și non-amatori. Inclusiv ieri și astăzi, conducerea FMF a avut întrevederi cu reprezentanți ai Guvernului, la care s-a discutat despre accelerarea procesului de reluare a activității fotbalistice.

 

În context, am solicitat respectuos Comisiei Naționale de Sănătate Publică să revadă propunerile FMF, astfel încât jucătorii să-și poată exercita obligațiunile de serviciu conform contractelor în vigoare, iar amatorii de fotbal din Republica Moldova să beneficieze de sportul numărul 1 din țară.