• Fii alături de Echipa Țării

Sergiu Iepureanu: „E timpul să reluăm activitatea fotbalistică”

26 mai 2020 de Ion Buga

 

Antrenor și jucător, Sergiu Iepureanu (43 de ani) este dornic să revină pe terenul de fotbal. Cum suportă această perioadă de carantină, fostul internațional moldovean ne-a povestit într-un interviu pentru fmf.md.

 

- Este foarte greu fără activitatea fotbalistică obișnuită. Mult prea plictisitoare această pauză pentru toată lumea. Evident îmi doresc să joc din nou, fie măcar pentru plăcere. Mai nou, avem deja ocazia să urmărim unele campionate de fotbal. Deci, situația pare să revină la normalitate.

 

- Cluburile noastre deocamdată sunt în așteptare...
- Decizia aparține autorităților abilitate. Sănătatea oamenilor este o prioritate. Dar totodată, din câte cunosc, multe activități din alte domenii vor fi reluate curând. Ar fi fost normal ca și fotbalul să fie printre ele. Mai ales că domeniul nostru de activitate este în aer liber. Cred că e o chestiune de timp când va fi permisă reluarea antrenamentelor, evident cu respectarea tuturor măsurilor de protecție necesare. Exemplu sunt naționalele Moldovei, de seniori și de tineret, care s-au adunat în cantonament și au efectuat antrenamente în grupuri mici de jucători.

 

- Această pauză prelungită afectează pregătirea jucătorilor...
- De aproape trei luni fotbaliștii așteaptă cu nerăbdare să revină la antrenamente. Prima perioadă va fi mai dificilă pentru unii, în timp ce alții se vor adapta mai ușor. Sportivii au nevoie de multă mișcare. Una peste alta, cred că e timpul să reluăm activitatea fotbalistică. Să urmăm exemplele altor țări care au găsit soluții pentru a depăși această situație dificilă și incertă pe alocuri. Cu cât mai repede, cu atât mai bine.

 

- Calendarul internațional de asemenea are de suferit din cauza pandemiei COVID...
- Într-adevăr, mi-aș fi dorit să urmăresc meciurile naționalei, amicalul cu Rusia. Competițiile internaționale la fel au fost amânate. Nu cred că este departe acea zi când vom urmări din nou la treabă cluburile sau naționalele favorite.