• Fii alături de Echipa Țării

FMF conlucrează cu Guvernul pentru reluarea antrenamentelor la nivel de formațiuni sportive de fotbal

23 mai 2020 de Sandu Grecu

Federația Moldovenească de Fotbal se află într-un proces permanent de discuții cu reprezentanții guvernului cu scopul obținerii permisiunii de reluare cât mai rapidă a procesului fotbalistic. Acțiunile întreprinse de FMF au rezultat recent cu decizia organelor abilitate de a permite reînceperea antrenamentelor, în grupuri de câte 7 persoane, a jucătorilor echipelor naționale.  

Cu regret, acest lucru nu este suficient pentru un domeniu atât de mare și de vast cum este fotbalul. Demararea antrenamentelor în regim special la nivel de echipe naționale este doar o mică parte din programul federal de revenire la normal, care a fost și continuă să fie promovat cu insistență de către conducerea FMF în cadrul ședințelor de lucru cu reprezentanții guvernului.  

 

Pentru a beneficia de relansarea deplină a activității fotbalistice, noi am propus un șir de măsuri care urmează a fi întreprinse de către Federația Moldovenească de Fotbal pentru a asigura protecția și securitatea deplină a participanților la procesul de antrenament.

Avem convingerea că în scurt timp, cu susținerea guvernul țării, vom reuși să reîncepem pregătirile de grup, specific domeniului, pe întreg segmentul fotbalistic.  

Obiectivul nostru comun este reîntoarcerea cât mai rapidă a sportivilor pe terenul de fotbal și reintegrarea lor în procesul de instruire sportivă și competițional.

 

Totodată, cluburile și celelalte structuri de fotbal din țară trebuie să conștientizeze că pericolul contaminării încă nu a fost depășit. De aceea, vor trebui să respecte un șir de condiții pentru a putea relua activitatea, cum ar fi: garantarea respectării tuturor deciziilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și asigurarea siguranței sportivilor și a tuturor participanților la procesul de antrenament.  

Doar formațiunile sportive de fotbal care vor respecta toate condițiile necesare impuse de guvern cu scopul asigurării depline a persoanelor implicate în procesul fotbalistic – vor fi admise de către autorități în procesul de pregătire, implicit, la cel competitional.  

 

FMF face tot posibilul pentru depășirea acestei situaţii fără precedent. Dar să nu uităm că sănătatea și viața omului au prioritate.