• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Nationale)

Serghei Cleșcenco: „Ne antrenăm de două ori pe zi”

23 mai 2020 de Victor Daghi

Tehnicianul Naționalei de tineret a povestit pentru fmf.md cum se defășoară cantonamentul de pregătire și care este cauza convocării mai multor jucători noi.

 

- Cantonamentul nostru se desfășoară conform planului, avem câte două antrenamente pe zi. La primul, accentul îl punem pe pregătirea fizică și tehnică, iar la cel de-al doilea – pe tactică. Băieții au dispoziție foarte bună, toți și-au dorit cât mai repede să iasă din case și să ajungă pe terenul de fotbal. Noi, antrenorii, înțelegem foarte bine că jucătorii nu s-au antrenat normal mai mult de două luni și nu trebuie să-i forțăm, dar pas cu pas ei trebuie să ajungă la starea lor optimală.  

 

- Cât va dura cantonamentul?

 

- Spre deosebire de Națională, reprezentativa de tineret se va afla în cantonament 10 zile, până la 29 mai.

 

- În componență reprezentativei de tineret au fost incluși mai mulți jucători noi...

 

- Sunt mai multe cauze. La fel ca și Echipa Națională, noi nu am putut convoca 3-4 jucători, care trăiesc la Tiraspol, din cauza carantinei impuse de autoritățile locale. Nu am putut conta nici pe jucătorii, care evoluează în cluburile din străinătate sau care au fost convocați la Echipa Țării. În asemenea situație, am luat decizia să apelăm la serviciile mai multor jucătorii noi.

 

- Ce urmează pentru Naționala de tineret?

 

- Îmi doresc foarte mult să trecem cât mai repede de pandemie și să revenim la viața normală, cluburile să aibă posibilitatea să organizeze procesul de antrenament. În dependență de evoluția situației, vom lua decizia să organizăm încă un cantonament de pregătire.