• Fii alături de Echipa Țării

FMF susține dezvoltarea infrastructurii sportive în raionul Hâncești

21 mai 2020 de Ion Buga

 

Federația Moldovenească de Fotbal susține în continuare proiecte de revigorare a gazoanelor naturale pe stadioanele din Republica Moldova. 
 

Printre stadioanele care au beneficiat de suportul FMF în materie de efectuarea lucrărilor de revigorare și mentenanță se numără și cel municipal din Hîncești. În ultimul an, pe arena de lângă castelul lui Manuc au fost efectuate un șir de lucrări pentru menținerea și îmbunătățirea gazonului. 

 

 

“Toate lucrările de mentenanță sunt efectuate împreună cu experții FMF. Respectăm cerințele tehnice, folosim utilaj profesionist, ceea ce ne permite să menținem suprafața de joc într-o stare cât mai bună. Acum gazonul arată perfect” 

a declarat Mihai Usatîi, unul dintre proprietarii echipei Petrocub-Hîncești. 

 

Primii pași în dezvoltarea infrastructurii în regiune au fost făcuți în anul 2005. În cadrul Programului FMF “Toți împreună” a fost instalat un mini-teren cu suprafață artificială la Sărata Galbenă. În ultimii ani, cu suportul FMF, la stadionul din Hîncești au fost instalați piloni de iluminare nocturnă. Totodată, pe teritoriul arenei a fost dat în exploatare un alt mini-teren de fotbal. De asemenea, gazonul stadionului este îngrijit în permanență cu utilajul tehnic de ultima generație oferit de FMF. Forul fotbalistic va ajuta clubul Petrocub cu logistică și echipament tehnic necesar lucrărilor și la alte stadioane aflate în gestiunea echipei din Hîncești. 

 

“Avem nevoie de susținerea FMF ca să reușim să menținem terenurile în condiții cât mai bune. Ne trebuie mai mult spațiu pentru a desfășura antrenamentele tuturor echipelor noastre, inclusiv cele 9 grupe ale școlii de fotbal. În acest context, cu susținerea FMF, am început și lucrări de revigorare a terenurilor din Sărata Galbenă. În special al terenului de antrenament, lucrări care vor dura până la finalul anului. Primul teren va fi folosit la meciurile echipei a doua în noul sezon al Diviziei A”, 

a menționat Nicolae Usatîi, președintele formației din Hîncești. 

 

Vă reamintim că anterior, experți de la FMF au mai efectuat lucrări de revigorare a terenurilor de fotbal din Orhei, Lozova, Ceadâr-Lunga, Budești, Bălți, Tohatin și alte localități din Republica Moldova.