• Fii alături de Echipa Țării

Futsal (Naționale)

Sergiu Tacot: "Este o perioadă dificilă, dar trebuie să fim pozitivi"

14 mai 2020 de Ion Buga

După două luni de carantină, căpitanul naționalei de futsal, Sergiu Tacot, speră că va reveni la antrenamente cât mai curând. Într-un interviu pentru fmf.md, el a povestit cum a decurs această perioadă de izolare și ce așteptări are cu echipa sa, United Galați, după reluarea sezonului.

 

sursa: www.facebook.com/unitedgalati

- Ultimul meci l-am jucat pe 10 martie, deci am două luni de când stau acasă. La scurt timp după ce am revenit în Moldova, au fost aplicate măsurile de restricție pentru diminuarea riscului de răspândire a coronavirusului. Primele 5-6 zile nu am ieșit deloc afară. Chiar și așa, îmi urmam programul de pregătire săptămânal coordonat cu antrenorii clubului din Galați. Ulterior, nu au lipsit alergările zilnice sau exercițiile de forță. Este o perioadă dificilă, cred pentru orice sportiv. Fără fotbal, fără colegi, antrenamente este destul de greu. Dar trebuie să fim pozitivi.

 

- În schimb ai avut și timp să fii alături de familie...

- Într-adevăr. Am avut această ocazie. Am citit, am privit filme. Am ajutat fetița mea cu lecțiile online. Respectăm măsurile de carantină, iar în scurt timp vom reveni cu toții la un mod de viață obișnuit.

 

sursa: www.facebook.com/unitedgalati

 

- Care este situația în campionatul României de futsal?

- Potrivit ultimelor informații, din 18 mai ar trebui să revenim la antrenamentele individuale, iar de la 1 iunie – la cele de grup. Dacă va fi posibil, voi face deplasarea la Galați chiar săptămâna aceasta. Ne așteaptă o perioadă fierbinte. Recent, Comitetul de Urgență FRF a decis desfășurarea unui baraj în dublă manșă între ocupantele locurilor 1 și 2 din campionat (United Galați și Imperial WET). Câștigătoarea va reprezentanta România în competițiile UEFA. Sper, împreună cu colegii mei, Cristian Obadă, Andrian Lașcu și Constantin Burdujel să o ajutăm pe United Galați să devină în sfârșit campioană, după 3 finale pierdute. Să aducem o bucurie suporterilor, orașului. Este și o provocare personală – un nou titlul de campion în palmares.

 

- Pandemia COVID-19 a afectat și calendarul internațional la futsal...

- Așa este. Meciurile selecționatelor au fost suspendate. Și Moldova urma să joace în această perioadă o dublă amicală cu Georgia. Partidele de baraj pentru campionatul European de asemenea au fost amânate. Până și finala Ligii Campionilor sau chiar Campionatul Mondial vor avea alte date de desfășurare. Este o perioadă dificilă pentru întreg sportul mondial. Vor fi multe modificări de calendar.