• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Ludmila Caraman: “Mă recuperez după operația la genunchi”

12 mai 2020 de Victor Daghi

Căpitanul Naționalei feminine a vorbit pentru fmf.md despre perioada de recuperare după operație și a povestit cu ce se ocupă în timpul pandemiei.

 

- Împreună cu soțul Ivan și feciorul Daniil de 6 ani, respectăm regimul de carantină impus de autorități. Până pe 4 mai ieșeam din casă o dată la trei zile doar pentru a cumpăra produse din magazin. Iar atunci când autoritățile au permis plimbările în aer liber, mergem toți trei cu bicicletele la plimbare. Obișnuim să ne plimbăm lângă școala de lângă casa noastră, acolo unde am început să practic fotbalul.

Colegii mei de serviciu de la bancă deja lucrează, iar eu nu am cu cine lăsa copilul și sunt nevoită să stau cu el acasă. Atunci când se vor redeschide grădinițile și eu voi putea să lucrez.

Înainte de pandemie nu aveam deloc timp liber – lucram, aveam antrenamente și meciuri, grădinița, activitățile copilului și cele de acasă. Acum însă, am avut posibilitatea să citesc câteva cărți și articole despre psihologie și dezvoltare personală. Mi-au plăcut mult și este o necesitate pentru dezvoltarea intelectuală.

 

- Ai fost operată pe 14 ianuarie. Cum decurge procesul de recuperare?

- În fiecare zi fac exerciții fizice necesare pentru recuperarea după operație. Am fost operată la Moscova, în secția de medicină sportivă și specialiștii au prognozat o perioadă de reabilitare de până la 9 luni. Unul dintre medici mi-a spus că în cazul unei recuperări corecte, există posibilitatea să revin pe terenul de fotbal peste 6 luni. Dar eu simt acum că genunchiul meu nu este refăcut complet și nu vreau să forțez nimic. În această perioadă trebuie să mă antrenez în sala de forță, dar ele deocamdată sunt închise.

Nu este bine să spun, dar pandemia de COVID-19 a oprit campionatul și a transferat meciurile Naționalei feminine, oferindu-mi astfel o șansă să mă recuperez și să joc mai multe meciuri. Credeam că voi avea posibilitate să joc doar în 2 meciuri ale selecționatei noastre din luna septembrie, dar acum am șanse să joc mai multe partide.