• Fii alături de Echipa Țării

Echipele vor efectua câte 5 schimbări pe meci în competițiile care se vor încheia până la finalul anului

09 mai 2020 de Ion Buga

În scrisoarea circulară nr.19, IFAB, organizația care reglementează Legile Jocului în fotbal, anunță acceptarea propunerii primite de la FIFA privind o modificare temporară a Legilor jocului. Aceasta va urmări să protejeze sănătatea jucătorilor, în contextul în care mai multe țări iau în considerare reluarea competițiilor, afectate din cauza pandemiei COVID-19. 

 

Astfel, în competițiile care au început sau urmează să înceapă, dar care se vor finaliza până la 31 decembrie 2020, echipelor li se vor permite cinci înlocuiri. Cu toate acestea, pentru a nu afecta cursivitatea jocului, fiecare formație va avea doar trei oportunități de a efectua înlocuirile, inclusiv în pauză. 

 

Modificarea temporară intră în vigoare cu efect imediat și a fost făcută deoarece pot fi jucate meciuri într-o perioadă restrânsă și în condiții meteorologice diferite, ceea ce poate avea impact asupra siguranței jucătorilor. 

 

Decizia privind aplicarea acestui amendament temporar va rămâne la discreția fiecărui organizator individual de competiție. 

 

“O decizie referitoare la competițiile noastre va fi luată la ședința Comitetului Executiv al FMF” 

a declarat Nicolae Cebotari, secretar general. 

 

Între timp IFAB și FIFA vor stabili ulterior dacă această modificare temporară va trebui extinsă (de exemplu, pentru competițiile care urmează să fie finalizate în 2021).