• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Moldoveanul care marchează și în timpul pandemiei

07 mai 2020 de Ion Buga
Foto: www.fc.vitebsk.by

 

În timp ce multe țări caută soluții pentru a reveni la un program competițional normal, afectat de pandemia COVID-19, campionatul din Belarus este în plină desfășurare. Unul dintre cei mai buni marcatori la începutul noului sezon este tânărul Ion Nicolaescu, care poate fi considerat cel mai în formă fotbalist moldovean în această perioadă. Atacantul lui FC Vitebsk este al doilea în clasamentul celor mai buni marcatori, cu 3 reușite.

 

“Evident că acest sezon este cu mult mai reușit pentru mine, comparativ cu precedentul, pe care practic l-am ratat din cauza accidentării. Acum vreau să-mi ajut echipa să obținem cât mai multe victorii și să marchez cât mai multe goluri” 

ne mărturisește Ion.

 

Schimbarea echipei l-a ambiționat și mai mult pe jucătorul de 21 ani. La începutul acestui an el a fost împrumutat de Shakhtyor Soligorsk formației FC Vitebsk până la finalul stagiunii. După 7 etape disputate, FC Vitebsk ocupă locul 9, iar jumătate dintre golurile echipe au fost marcate de internaționalul moldovean.

 

“Am avut un start destul de bun. La moment, puteam fi și mai sus în clasament. Păcat, de ultimul meci pierdut pe final. Două goluri în două minute și ambele din faze fixe” 

a mai declarat jucătorul nostru.

 

El mai recunoaște că începutul sezonului a fost incert din cauza coronavirusului. Toată lumea era convinsă ca va fi amânat campionatul și în Belarus.

 

“Majoritatea stranierilor erau deja cu bagajele făcute. La moment, însă situația este sub control. La indicațiile federației și a cluburilor, la meciuri se iau toate măsurile de precauție pentru spectatorii care vor sa meargă la stadion. Chiar și la antrenamente respectăm recomandările autorităților. Verificăm temperatura corpului și dezinfectăm cât mai des mâinile” 

a menționat atacantul.

 

Ion Nicolaescu speră că evoluțiile bune să-l readucă din nou în vizorul selecționerului echipei naționale.

 

“Desigur, doar prin meciuri și prestații bune poți atrage atenția antrenorului. Eu fiecare meci îl abordez la maximum, iar dacă voi fi convocat sau nu, asta deja e alegerea antrenorului. Recent, am participat la câteva sesiuni online cu echipa și am primit câteva mesaje de la antrenorii naționalei Moldovei” 

a recunoscut Ion.

 

Ion Nicolaescu este discipol al Academiei de fotbal Zimbru Chișinău. Pentru galben-verzi, el a evoluat în 25 de meciuri și a marcat 5 goluri în Divizia Națională. În 2018, el a ajuns în Belarus la Shakhtyor Soligorsk, cu care a devenit vicecampion și medaliat cu bronz, dar și deținător al Cupei. Pentru naționala Moldovei el a jucat în 7 partide.

foto: www.fc.vitebsk.by