• Поддержи национальную сборную

Fotbal în școli. La IPLT „Universul” a fost inaugurat un stadion școlar de mărimi standard

25 oct 2024 de Svetlana Tataru
GALERIE

Primăria Municipiului Chișinău, în parteneriat cu Federația Moldovenească de Fotbal, au inaugurat un stadion școlar de fotbal la IPLT „Universul” din cartierul Telecentru. Terenul sportiv, construit conform dimensiunilor standard, va servi drept loc de antrenament pentru cei peste 920 de elevi din instituție, fiind o inițiativă esențială în cadrul proiectului „Fotbal în Școli”.

 

Investiția de peste 7,1 milioane de lei vine ca o oportunitate majoră pentru tinerii pasionați de sportul-rege, oferindu-le un loc unde să își dezvolte abilitățile sportive și să formeze noi prietenii. 

 

Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată la eveniment de Dragoș Hîncu, vicepreședinte FMF, Diana Bulgaru, manager Grassroots FMF, Serghei Cebotari, selecționerul U19 a Moldovei, dar și alți jucători cunoscuți din fotbalul moldovenesc, cum ar fi Denis Calincov, Ghenadie Orbu, Stanislav Luca sau Alexandru Cheltuială. 

 

Inaugurarea stadionului de la IPLT „Universul” reprezintă un moment important pentru susținerea sportului de masă în instituțiile de învățământ și pentru formarea noii generații de fotbaliști moldoveni. De asemenea, menționăm că în cadrul instituției de învățământ sunt trei clase specializate de fotbal: cele de a 5-a, a 6-a și a 7-a, parte a proiectului „Fotbal în școli”.

 

Amintim că alte 3 stadioane de mărimi standard au fost inaugurate anterior în capitală, la LT „George Călinescu”, LT „Petru Zadnipru” și IPLT „Nicolae Iorga”.

foto: Primăria Municipiului Chișinău