• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Serghei Covalciuc, în vizită la FMF

23 oct 2024 de Sandu Grecu
GALERIE

Fostul internațional moldovean, unul dintre cei mai buni jucători moldoveni din istorie, Serghei Covalciuc a fost astăzi în vizită la Casa Fotbalului din Chișinău. Covalciuc a revenit în Moldova după o pauză de 10 ani. El locuiește la Odesa, unde administreză o afacere alături de fratele său, Chiril, fost jucător la Zimbru.

 

La Federația Moldovenească de Fotbal, frații Covalciuc s-au întâlnit cu secretarul general FMF, Serghei Butelschi și vicepreședintele FMF, Dragoș Hîncu. 

 

Serghei Covalciuc a fost desemnat 3 ani la rând cel mai bun fotbalist moldovean al anului: 2003, 2004 și 2005.

Pentru Naționala Moldovei a jucat 41 de meciuri și a marcat 2 goluri. A fost liderul Naționalei în perioada în care aceasta a fost antrenată de Viktor Pasulko. 

 

Într-un scurt interviu pentru site-ul FMF.md, Covalciuc a declarat: 

 

”Am revenit cu plăcere în Moldova, unde mă simt ca acasă, deși m-am stabilit cu traiul la Odesa, unde împreună cu fratele meu am deschis și administrăm un restaurant. Urmăresc cu plăcere toate meciurile Naționalei Moldovei, iar anul trecut am stat cu sufletul la gură atunci când Moldova a fost la un pas de calificarea la EURO... Mi-ar fi plăcut să revin în Moldova și să activez în fotbal...”

 

În vârstă de 42 de ani, Serghei Covalciuc a făcut școala de fotbal la Odesa, apoi la Tiraspol. A debutat la Tiligul la vârsta de doar 17 ani. După 4 sezoane la Tiligul s-a transferat în Ucraina, la Karpatî Lviv, apoi la Spartak Moscova, echipă cu care a câștigat de 4 ori medaliile de argint ale campionatului Rusiei. A fost campion al Kazahstanului cu Aktobe.