• Support National Team

Masculin (Competiții)

Liga Conferinței. Jagiellonia (Polonia) - Petrocub. LIVE la We Sport 19:45

24 oct 2024 de Serghei Cipilencu

FC Petrocub își continuă parcursul în faza ligii unice a UEFA Conference League, 2024/25. Campioana Moldovei va juca astăzi, 24 octombrie, cu echipa Jagiellonia (Polonia), pe stadionul Miejski w Białymstoku din Bialystok, Polonia. Partida va avea loc începând cu ora 19:45 și va fi transmisă în direct de unicul post de televiziune cu tematică sportivă, WE Sport.

 

Meciul dintre Jagiellonia și Petrocub Hîncești va fi condus de o brigadă de arbitri în frunte cu kazahul Daniyar Sakhi. Acesta va fi asistat de compatrioții săi Serghei Vassyutin și Samat Tergeussizov, iar al patrulea oficial va fi Bulat Sariyev. În camera VAR se vor afla arbitrii din Ungaria Tamás Bognár (arbitru VAR) și István Vad (asistent VAR).

 

Info TEXT în regim LIVE, CLICK AICI

 

Amintim că Petrocub Hîncești a câștigat în 2024 primul titlu de campioană națională și este dublă deținătoare a Cupei Moldovei Moldtelecom în sezoanele 2019/20 și, respectiv, 2023/24. Hânceștenii sunt pe locul 229 în clasamentul UEFA. Evoluează pentru a 7-a oară în cupele europene și vor susține astăzi al 27-lea meci. Bilanț: 5 victorii, 7 egalități, 14 înfrângeri. Golaveraj 15-33. Cel mai bun rezultat: promovarea în faza ligii unice UEFA Europa Conference League, în ediția 2024/25. Petrocub a jucat 4 meciuri în faza preliminară al Ligii Campionilor în acest sezon. Bilanț: 1 victorie, 2 egalități, 1 înfrângeri. Golaveraj 2-2. În ediția din acest an a Europa League, „leii” din Hîncești au susținut 4 meciuri: Bilanț: 1 victorie, 1 egalități, 2 înfrângeri. Golaveraj 2-6. În Liga Conferinței a susținut doar un meci în acest sezon unde a obținut o înfrângere cu 1-4 în fața formației cipriote Pafos.  

 

Iată care este lotul hînceștenilor pentru meciul cu Jagiellonia:

Portari: Silviu Șmalenea, Victor Dodon, Dumitru Coval

Fundași: Victor Mudrac, Gilbert Djangmah Narh, Victor Buruiană, Guilherme Matheus, Donalio Douanla, Maxim Potîrniche, Vasile Jardan, Manuel Nana Agyemang, Ion Bors, Ion Jardan

Mijlocași: Boubacar Diallo, Dumitru Demian, Sergiu Plătică, Vsevolod Nihaev, Mihail Plătică, Mihai Lupan, Dan Pușcaș, Teodor Lungu

Atacanți: Vladimir Ambros, Marin Căruntu

Antrenor: Andrei Martin

 

Jagiellonia și FC Petrocub se vor confrunta pentru prima dată într-un meci direct. 

 

Jagiellonia Białystok este un club de fotbal polonez, fondat în 1920, situat în orașul Białystok. Echipa joacă în Ekstraklasa, primul eșalon al fotbalului din Polonia, și își dispută meciurile de acasă pe stadionul Stadion Miejski, care are o capacitate de aproximativ 22.000 de locuri.

 

În sezonul 2024/25, Jagiellonia a fost eliminată din Champions League în runda a 3-a de formația  Bodø/Glimt (Norvegia) cu scorul general de 1-5. În runda play-off a Ligii Europa, Ajax Amsterdam le-au dat o lecție de fotbal polonezilor, scor general 7-1. Totuși, în Conference League, au călcat cu dreptul și au învins cu 2-1 formația daneză FK Copenhagen în primul său meci din faza ligii unice. Jagiellonia Białystok este clasată pe locul 245 în clasamentul coeficienților UEFA.

 

Iată care este lotul echipei Jagiellonia Białystok pentru meciul cu Petrocub:

Portari: Maksymilian Stryjek, Sławomir Abramowicz, Jakub Suchocki, Miłosz Piekutowski

Fundași: Dušan Stojinović, Jetmir Haliti, Michal Sáček, Adrian Dieguez, João Moutinho, Oskar Lipiński

Mijlocași: Cezary Polak, Taras Romanczuk, Rui Correia, Jarosław Kubicki, Miki Villar, Darko Churlinov, Peter Kováčik, Marcin Listkowski, Aurélien Nguiamba, Szymon Stypułkowski, Mateusz Skrzypczak, Oskar Pietuszewski, Tomás Silva, Eryk Kozłowski, Bartłomiej Krasiewicz

Atacanți: Lamine Diaby-Fadiga, Afimico Pululu, Jesus Imaz, Alan Rybak

Antrenor: Adrian Siemieniec

 

Programul meciurilor echipei Petrocub Hîncești în UEFA Europa Conference League 2024/25:

3 octombrie 2024

FC Petrocub - FC Pafos (Cipru). Stadionul Zimbru, Chișinău.  1-4

24 octombrie 2024
Jagiellonia (Polonia) - FC Petrocub. Ora 19:45. Bialystok 

7 noiembrie 2024
FC Petrocub - SK Rapid Viena (Austria). Ora 19:45. Stadionul Zimbru, Chișinău

28 noiembrie 2024
Basaksehir (Turcia) - FC Petrocub. Ora 17:30. Istanbul 

12 decembrie 2024
FC Petrocub - Real Betis (Spania). Ora 19:45. Stadionul Zimbru, Chișinău

19 decembrie 2024

Hearts (Scoția) - FC Petrocub. Ora 22:00. Edinburgh

 

Clasamentul UEFA Europa Conference League 2024/25 - AICI (clic) 

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.  

 

Federația Moldovenească de Fotbal urează mult succes echipei noastre în meciul cu Jagiellonia.