• Fii alături de Echipa Țării

UEFA Playmakers, în vizită la Florești

22 oct 2024 de Reporter FMF
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal, continuă realizarea, cât și vizitarea centrelor implicate în proiectul UEFA Playmakers. Recent, echipa Playmakers a ajuns în Nordul Moldovei, în s. Lunga, Florești, la centrul FC Steaua Nordului. Pe terenul de mini-fotbal a fost organizat un antrenament din ghidul ,,Regatul de Gheață” pentru 20 de fetițe cu vârste cuprinse între 6 - 8 ani.

 

Acest eveniment a fost o oportunitate excelentă pentru tinerele fotbaliste de a învăța și a se dezvolta în cadrul unui program dedicat promovării fotbalului feminin. Fetițele au avut ocazia să participe la antrenament, să interacționeze cu antrenorii și să descopere mai multe despre sportul pe care îl iubesc. Sesiunea Playmakers a fost petrecută  de Vladislav Moșneguțul și Alexandru Lungu.

 

„Sperăm că proiectul UEFA Playmakers va ajuta  echipa FC Steaua Nordului, care este participantă a Campionatului R. Moldova în Liga WU12 să atragă și să implice cât mai multe fete în fotbal din regiune.”, a declarat Natalia Ceban, managera proiectului UEFA Playmakers al FMF.

 

De menționat că la finalul sesiunii de antrenament, fiecare fetiță a primit cadouri din partea FMF.

 

UEFA Playmakers este un sistem unic de antrenament, conceput pentru a atrage și implica cât mai multe fete în fotbal prin mișcare, joc și magia povestirilor Disney renumite în întreaga lume. Inspirat de cercetările academice care arată rolul pozitiv al povestirii în a ajuta copiii să facă sport, Playmakers își propune, de asemenea, să contribuie la creșterea numărului de fete care respectă standardele minime ale activității fizice ale Organizației Mondiale a Sănătății.