• Fii alături de Echipa Țării

Comitetele FMF

Comitetul Executiv din 10 octombrie 2024

10 oct 2024 de Sandu Grecu
GALERIE

Comitetul Executiv al Federației Moldovenești de Fotbal, din data de 10 octombrie 2024, convocat în conformitate cu Statutul FMF, și-a desfășurat ședința de lucru cu participarea a 17 din 18 membri. Ședința a avut loc la Casa Fotbalului din capitală.

 

Comitetul Executiv a adoptat următoarele decizii importante:

 

I. A aprobat Agenda Comitetului Executiv al FMF.

 

II. A aprobat candidaturile persoanelor din domeniul fotbalistic indicate în lista examinată, pentru conferirea titlurilor și categoriilor sportive în domeniul culturii fizice și sportului, conform prevederilor legislației în vigoare. A înaintat documentele aprobate spre examinare Comisiei pentru conferirea titlurilor și categoriilor sportive din cadrul Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

 

III. A aprobat Regulamentul intern al Federației Moldovenești de Fotbal în redacție nouă.

 

IV. A aprobat următoarele regulamente prezentate și dezbătute în ședință:

1. Regulamentul FMF de atestare (licențiere) a cluburilor de fotbal FMF - Licența UEFA (ediția 2024);

2. Regulamentul FMF privind  licențierea cluburilor pentru competițiile de cluburi UEFA feminine (ediția 20224);

3. Regulamentul FMF privind atestarea (licențiere) a cluburilor de fotbal  FMF- Licența N (ediția 2024);

4. Regulamentul FMF de atestare (licențiere) a cluburilor de fotbal FMF - Licența A (ediția 2024);

5. Regulamentul FMF de atestare (licențiere) a cluburilor de fotbal FMF - Licența FF (ediția 2024).

 

V. A aprobat Codul de Disciplină și Etică al FMF, în redacție nouă.

 

VI. A aprobat modificarea Regulamentului privind organizarea și funcționarea organelor judiciare din cadrul Federației Moldovenești de Fotbal.

 

VII. Potrivit prevederilor statutare, Congresului Ordinar al FMF sub nr. XXIII este de dare de seamă și alegeri în organele de conducere ale FMF, iar desfășurarea procedurii de alegeri solicită spațiul necesar, amenajat corespunzător.

Reieșind din cele enunțate, Comitetul Executiv al FMF, unanim, a decis de a stabili locul de desfășurare a Congresului Ordinar al FMF (de dare de seamă și alegeri în organele de conducere ale FMF), sub nr. XXIII din 13.12.2024, la Complexul Sportiv Futsal Arena FMF, situat în mun. Chișinău, comuna Ciorescu, str. Alexandru cel bun nr. 2 A. Comitetul Executiv a pus în sarcina Secretarului General al FMF, Serghei Butelschi, notificarea membrilor FMF despre data, ora și locul desfășurării Congresului ordinar sub nr. XXIII, inclusiv publicarea tuturor materialelor pe pagina web a FMF.

 

La ședința Comitetului Exexutiv FMF de astăzi a asistat și Thierry Favre, Deputy Director National Associations Division UEFA, care se află cu o vizită de lucru în Republica Moldova.