• Fii alături de Echipa Țării

Consultări cu reprezentanții cluburilor cu privire la modalitățile de reluare a antrenamentelor

30 apr 2020 de Sandu Grecu

Administrația Federației Moldovenești de Fotbal a avut astăzi consultări prin videoconferință cu membrii afiliați – cluburile din Divizia Națională. La ședința online FMF a fost reprezentată de secretarul general, Nicolae Cebotari, directorul tehnic, Serghei Butelschi și managerul de dezvoltare a competițiilor, Anatol Ostap. Din partea cluburilor au fost invitați conducătorii, antrenorii și medicii.  

 

În cadrul acestor discuții au fost abordate problemele cauzate de epidemia COVID-19, modul în care cluburile de fotbal au fost afectate, situația la nivel organizatoric și s-au prezentat diferite scenarii în ceea ce privește demararea procesului de antrenament, dar și a noii ediții a Diviziei Naționale.  

 

Consultările au fost organizate cu scopul de a identifica soluții și modalități de reluare a activității fotbalistice în Republica Moldova, urmând ca FMF să transmită aceste propuneri Guvernului țării și instituțiilor abilitate pentru o confirmare ulterioară.  

 

Astfel, fiecare representant al cluburilor a venit cu oferte și opțiuni plauzibile pentru acest moment, având posibilitatea de a-și exprima părerea în ceea ce privește deciziile ce ar trebui luate și modalitatea în care ar trebui să fie reluate antrenamentele și meciurile de fotbal.

 

Cluburile vor semna o scrisoare de respectarea a condițiilor de carantină, care vor fi stabilite ulterior, în colaborare cu reprezentanții ministerului sănătății și a altor organe responsabile abilitate. Participanții la ședința de astăzi au ajuns la concluzia că efectuarea testului de COVID-19 printre participanții la procesul fotbalistic va trebui să fie obligatorie, pentru a combate contaminarea cu virusul pandemic.