• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

U19. Bulgaria - Moldova. LIVE 16:00

12 oct 2024 de Serghei Cipilencu

 

Selecționata de juniori U19 a Moldovei va juca astăzi, 12 octombrie, primul din cele două meciuri amicale împotriva echipei similare din Bulgaria. Aceste confruntări fac parte din pregătirile pentru preliminariile Campionatului European U19 din 2025. Primul meci va începe la ora 16:00 pe stadionul Park Hotel din Sofia. Partida va fi transmisă live pe platforma de YouTube a Federației de Fotbal din Bulgaria. 

 

Moldova a mai jucat cu reprezentativa Bulgariei la nivel de echipe U19 de 3 ori. Toate cele 3 meciuri au fost amicale. Pe 4 iunie 2019 cele două naționale au disputat primul duel direct. Partida s-a încheiat cu scorul de 2-0 în favoarea „leiilor”. Unsprezece zile mai târziu cele două selecționate s-au confruntat din nou, iar meciul s-a încheiat cu scorul de 5-4 pentru bulgari, ambele meciuri s-au jucat la Sankt-Petersburg. Ultima întâlnire dintre echipele naționale U19 ale Moldovei și Bulgariei a fost pe data de 1 februarie 2021, iar micii tricolori au cedat și în partida de la Antalya cu scorul de 0-2. 

 

Amintim că aceste meciuri amicale fac parte din programul de pregătire a echipei naționale U19 pentru campania de calificare a Campionatului European 2024/25. Menționăm că Moldova va fi gazda meciurilor ce se vor juca în grupa a 7-a din care mai fac parte Azerbaijan, Irlanda și Islanda.

 

Lotul convocat de Serghei Cebotari pentru cele dou[ meciuri amicale cu Bulgaria:

Portari: Serghei Obîscalov (FC Sheriff), Eugeniu Blajenschi (US Palaiseau, Franța)

Fundași: Daniil Pavlenco (FC Spartak Moscow, Rusia), Chiril Țap, Danil Andreiciu (ambii de la Academia Radu Rebeja), Vlad Pascari (Dacia Buiucani), Alexandr Egupov (FC Sheriff), Ivan Graminschii (St Patrick’s Athletic FC, Irlanda), Alexandru-Simion Tabuncic (ACS Voința 2024 Crevedia, România)

Mijlocași: Ovidiu David, Alexandru Mardari, Artur Sprinsean (toți trei de la Academia Radu Rebeja), Andrei Sosnovschi (CSF Spartanii Sportul Selemet), Maxim Cîrnaț (FC Sheriff), David Sîrbu (CF Estrela Amadora, Portugalia), Ion Ciobanu (Union Berlin, Germania), Cristian Antonciuc (SPAL, Italia)

Atacanți: Igor Sava (Fuenlabrada CF, Spania), Nicolae Sula (FC Zimbru), Bogdan Musteață (Academia Radu Rebeja)

 

Staff-ul tehnic al selecționatei U19 a Moldovei:

Antrenor principal: Serghei Cebotari
Antrenor secund: Stanislav Luca
Antrenor de portari: Igor Josan
Preparator fizic: Alexandru Carp
Doctor: Anton Coval
Maseur: Vladimir Mortean
Manager: Eugen Șaran
Delegat: Anatol Teslev

 

Programul partidelor amicale îl găsiți aici:

12 octombrie. Ora 16:00. Bulgaria - MOLDOVA 

15 octombrie. Ora 16:00. Bulgaria - MOLDOVA