• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Super Liga. CSF Bălți - FC Petrocub

15 sep 2024 de Serghei Cipilencu

 

CSF Bălți şi Petrocub Hânceşti se întâlnesc astăzi de la ora 19:00 în ultimul meci al etapei a 6-a din prima fază a Super Ligii moldoveneşti de fotbal 2024/25. Partida de la Bălţi va fi transmisă în direct de platforma media ligatv.md şi de postul de televiziune We Sport.  

 

CSF Bălți - Petrocub

 

15 septembrie. Bălți. Stadionul municipal

Arbitru: Daniel LUCA

Asistenți: Victor MARDARI și Victor LUCHIȚA

Al 4-lea oficial: Andrei COJOCARU

 

CSF Bălți: 33.Artur NAZARCIUC, 2.Alvaro MEDINA BELY, 6.Alexandru GĂU, 8.Ivan URVANȚEV, 9.Vadim YAKOVLEV, 10.Andre DA SILVA, 20.David CEMSCHI, 22.Nichita PICUS, 23.Martins Caio FERREIRA, 28.Bedzigui Marius OBEKOP, 31.Danila IGNATOV

Rezerve: 1.Lucian CEBOTARI, 3.Vladislav BOICO, 7.Federico NSUE NGUEMA,  11.Evgheni USATENCO, 17.Dan-Lucian BURLACU, 18.Eugeniu REBENJA, 24.Dumitru ROGAC

Antrenor: Veaceslav RUSNAC

 

Petrocub Hîncești: 1.Silviu ȘMALENEA, 4.Victor MUDRAC, 9.Vladimir AMBROS, 11.Sergiu PLATICA, 17.Vsevolod NIHAEV, 20.Donalio MELACHIO DOUANLA, 30.Vasile JARDAN, 37.Dan PUȘCAȘ, 39.Teodor LUNGU, 66.Ion BORȘ,  90.Ion JARDAN

Rezerve: 31.Victor DODON, 32.Dumitru COVALI, 5.Gilbert DJANGMAH NARH, 6.Boubacar DIEDHIOU DIALLO, 8.Dumitru DEMIAN, 22.Marin CĂRUNTU, 23.Mihail LUPAN

Antrenor: Andrei MARTIN

 

Gazdele au anunţat că intrarea la acest meci va fi gratuită. 

 

Începând cu vara anului 2021, cele două echipe s-au întâlnit de 14 ori până acum în cadrul Super Ligii şi a Cupei Moldovei. Petrocubul are 13 victorii, iar un meci s-a încheiat la egalitate. Golovarajul general este net favorabil hânceştenilor: 38-6. Competitoarele au susţinut 6 partide la Bălţi, toate fiind câştigate de Petrocub. Ultima victorie a fost în urmă cu 136 zile: 1-0 în manșa retur a semifinalei din Cupa Moldovei Moldtelecom 2023/24. 

 

CSF Bălți în ultimile 5 confruntări a înregistrat 3 victorii, un rezultat de egalitate și o înfrângere. Discipolii lui Veaceslav Rusnac au pornit o serie de victorii în ultimile trei etape. Au dispus în deplasare de Milsami Orhei cu 2-0 în etapa a 3-a, în următoarea etapă a învins pe teren propriu cu 1-0 CSF Spartanii Sportul, iar în confruntarea cu FC Florești din etapa 5-a, formația din capitala nordului a înscris 4 goluri fără a încasa. „Caii” se află pe poziția a 3-a în clasament cu 10 puncte la activ, iar golaverajul este 7-4. 

 

De partea cealaltă Petrocub Hîncești se află pe poziția a 6 în clasamentul Super Ligii, iar până acum au acumulat 7 puncte. În ultimile patru meciuri „alb-negrii” au înregistrat două victorii, o remiză și o înfrângere în fața adversarului principial Sheriff Tiraspol în deplasare scor 0-1. În etapa trecută Petrocub a remizat 2-2 cu Spartanii Sportul pe teren propriu. În etapa a 5-a, a dispus de formația Dacia Buiucani tot pe teren propriu cu scorul de 2-0 golurile fiind marcate ambele în metanul secund, în minutul 56 de Constantin Sandu și respectiv Marin Căruntu în mintul 90+5. Pentru a-și consolida poziția în top 3 în prima fază a Super Ligii, Petrocub este nevoită să mărească turațiile în meciurile ce urmează începând cu confruntarea din această seară.

 

Amintim că Petrocub va evolua și în cupele europene începând cu data de 3 octombrie, acest lucru ar însemna pentru hînceșteni un mare plus din punct de vedere al partidelor disputate. Echipa ar putea prinde un tempou intensiv de joc. Pe de altă parte, calendarul destul de încărcat al Petrocubului ar putea provoca o problemă în rotația jucătorilor pe teren. Acest aspect poate deveni un factor esențial în favoarea adversarilor în campionat sau în Liga Conferinței. 

 

Programul din UEFA Europa Conference League 2024/25 pentru PETROCUB - clic

 

De menționat că în luna septembrie deținătoare în exercițiu a Cupei Moldovei Moldtelecom a oferit echipei naționale de seniori 3 jucători de bază pentru meciurile cu Malta și San Marino. Aceștia sunt fundașii Sergiu Plătică și Victor Mudrac, dar și mijlocașul Dan Pușcaș care a debutat pentru tricolori în meciul amical cu San Marion (victorie: 1-0). Pentru naționala de tineret U21 echipa din Hîncești la fel a servit cu 3 juctători, este vorba de noul venitul portar la „alb-negrii” Victor Dodon, mijlocașul Ion Borș și atacantul Mihai Lupan care au fost convocați pentru meciurile cu Georgia (înfrângere: 0-3) și Suedia (remiză: 0-0) din cadrul preliminariilor Campionatului European 2025 din Slovacia. 

 

Pentru meciul cu CSF Bălți, „leii” nu îl vor avea la dispoziție pe Victor Bivol care este suspendat pentru o etapă din cauza cartonașului roșu primit în meciul cu Spartanii din etapa anterioară. Jucătorul a fost suspendat după două avertizări în partida din 1 septembrie, prima avertizare a venit în minutul 31, iar a doua în minutul 38. 

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.