• Fii alături de Echipa Țării

UEFA EURO 2020 nu-și schimbă denumirea

23 apr 2020 de Victor Daghi

 

În urma amânării UEFA EURO 2020 până în vara anului 2021 și după o analiză internă aprofundată, precum și după mai multe discuții cu partenerii, Comitetul Executiv a decis ca turneul sa fie organizat în continuare sub numele de UEFA EURO 2020.  

 

Această decizie permite UEFA să păstreze viziunea originală a turneului pentru a sărbători cea de-a 60-a aniversare a Campionatului European de Fotbal (1960-2020). În plus, va servi pentru a ne aminti cum s-a reunit întreaga familie fotbalistică în timpul pandemiei COVID-19 și cum Europa și lumea întreagă trebuia să depășească timpurile grele în 2020.  

 

Această decizie este în conformitate cu angajamentul UEFA de a face ca UEFA EURO 2020 să fie sustenabil și pentru a nu genera cantități suplimentare de deșeuri. Multe materiale de marcă fuseseră deja produse până la momentul amânării turneului. O schimbare a numelui evenimentului ar fi însemnat distrugerea și reproducerea unor astfel de materiale.  

 

 

                                       Campionatul European UEFA Under 21  

 

 

Comitetul a ajuns la concluzia că opțiunile de transferare sau amânare a turneului vor fi prezentate și analizate de Comitetul de competiții a echipelor naționale la 11 mai, iar decizia finală va fi luată în cadrul Comitetului executiv la 27 mai 2020.  

 

 

 

 

 

Următoarea ședință a Comitetului Executiv al UEFA este programată pentru 27 mai 2020.