• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Super Finala EBSL 2024. Lotul Moldovei și programul meciurilor

09 sep 2024 de Serghei Cipilencu

După câștigarea rundei preliminare Euro Beach Soccer League 2024, naționala Moldovei la fotbal pe plajă a obținut locul de participare la Super Finala EBSL 2024 din Alghero, Italia. Turneul se va desfășura în perioada 10-15 septembrie, iar „tricolorii” își vor începe parcursul în competiție pe data de 10 septembrie în compania reprezentativei similare din Franța. Partida va avea fluierul de star de la ora 15:00 (ora Moldovei) și va fi transmisă live de postul de televiziune We Sport. 

 

În urma tragerii la sorți de pe 3 septembrie, echipa națională a Moldovei a fost repartizată în Grupa B, alături de Franța, Belarus și Elveția.  

 

Selecționerul Ruslan Pernai a convocat pentru Super Finala EBSL 2024 din Alghero, Italia, următorii jucători:

Naționala Moldovei la Fotbal pe Plajă: Nicolae Garanovschi, Ion Canciuc, Alexei Capsamun, Petru Popescu, Andrei Florea, Toader Vieru, Dumitru Ciobotaru, Grigore Cojocari, Dumitru Graur, Alexandru Sîrghi, Artiom Turta, Anatolie Lepodatu 

 

Pentru ultimele informații despre meciurile naționalei, rezultatele înregistrate, marcatorii și clasamentul la zi, accesați site-ul fmf.md. Aici veți găsi cele mai proaspete și relevante actualizări cu privire la performanțele echipei naționale. Stați conectați și susțineți naționala la maximum!

 

Programul meciurilor Naționalei Moldovei în grupa B:

10 septembrie. Franța - MOLDOVA. Ora 15:00 (ora Moldovei)

11 septembrie. MOLDOVA - Belarus. Ora 13:45 (ora Moldovei)

12 septembrie. MOLDOVA - Elveția. Ora 15:00 (ora Moldovei)

 

Amitim că Superfinala EBSL este ultimul act al competiției europene de fotbal pe plajă și adună cele mai bune echipe de pe continent. În acest an, turneul va avea loc în Alghero, Italia, la care vor participa 12 echipe: Belarus, Cehia, Danemarca, Estonia, Germania, Franța, Italia, Moldova, Polonia, Portugalia, Spania și Elveția.

 

Turneul începe cu Faza Grupelor, unde echipele sunt împărțite în trei grupe de câte patru. Fiecare echipă va juca câte 3 meciuri în această etapă a competiției. 

 

Clasamentul grupelor va fi format în urma punctelor acumulate în această etapă. Astfel, pentru victorie în timpul regulamentar - 3 puncte, victorie în prelungiri - 2 puncte, victorie la lovituri de departajare - 1 punct, înfrângere- - 0 puncte.

 

Dacă echipele sunt la egalitate de puncte, se iau în calcul rezultate directe, golaverajul, numărul de goluri marcate și, dacă e necesar, cartonașele primite.

 

În etapa sferturilor va avea loc o nouă tragere la sorți, în care câștigătoarele grupelor, dar și echipa de pe locul doi cu cel mai bun punctaj din faza grupelor va fi divizată în Urna 1, iar celelalte de pe locul doi din grupe, dar și cele mai bune două formații de pe locul 3 vor fi repartizate în Urna 2.  

 

Sferturile de finală vor avea loc pe 13 septembrie. Semifinalele și meciurile pentru locurile 5-8 se vor desfășura pe 14 septembrie, iar finala și meciul pentru locul 3 - pe 15 septembrie.  

 

Amintim că Naționala Moldovei la fotbal pe plajă a învins reprezentativa similară a Poloniei cu scorul de 6-3, în ultimul meci din etapa preliminară a EBSL 2024, Divizia A, găzduită de țara noastră. Băieții noștri au încheiat etapa preliminară pe prima poziție cu 9 puncte, obținând respectiv toate cele trei victorii, fiind urmați de naționala Poloniei cu 6 puncte, Turcia cu 3 puncte pe poziția a treia și Arabia Saudită, invitatul special al turneului, a ocupat poziția a 4-a.

 

Citește și...

Fotbal pe plajă. Moldova și-a aflat adversarele din Superfinala EBSL 2024