• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Fotbal feminin. Carolina Țabur marchează în Champions League și contribuie la victoria Farului Constanța

05 sep 2024 de Svetlana Tataru

Carolina Țabur, jucătoarea naționalei Moldovei, a avut o prestație remarcabilă în meciul de debut al Farului Constanța în UEFA Women's Champions League. Campioana României a învins categoric formația KSS Mitrovica din Kosovo, cu scorul de 4-0, iar Țabur a închis tabela în minutul 84.

 

În vestiar, la finalul partidei, Carolina a adus un omagiu jucătoarei Naționalei Moldovei, Violeta Mițul, care a decedat acum un an, lăsând un gol imens în comunitatea fotbalului din Republica Moldova. Carolina a reamintit de numărul 13, pe care Violeta îl avea pe tricoul selecționatei noastre.

 

De menționat că în sezonul 2023/24, Carolina a obținut și includerea în echipa ideală a Super Ligii feminine din România, fiind printre cele mai bune jucătoare alese în urma voturilor cluburilor și ale antrenorilor de la loturile naționale din România.

 

Jucătoarea noastră s-a transferat în această vară la Farul Constanța, după ce evoluat din 2019 la “U” Olimpia Cluj. Carolina Țabur are în palmares deja patru Cupe a României și trei titluri de campioană. Pentru Naționala Moldovei, Carolina a jucat 56 de partide și a marcat 6 goluri. 

 

Menționăm că echipa Farul Constanța va disputa următorul meci din cadrul Ligii Campionilor împotriva campioanei Norvegiei, Valerenga, iar învingătoarea partidei va avansa în play-off-ul competiției.