• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal în grădinițe

Proiectul „Fotbal în Grădinițe” a debutat cu lansarea ghidului „ABC-ul fotbalului pentru copii”

02 sep 2024 de Svetlana Tataru
GALERIE

Proiectul „Fotbal în Grădinițe” a fost lansat oficial, marcând un pas important în dezvoltarea fotbalului în Republica Moldova. Evenimentul a fost centrat pe prezentarea ghidului „ABC-ul fotbalului pentru copii”, un instrument esențial pentru educarea celor mai mici pasionați ai sportului rege.

 

La eveniment au participat zeci de copii alături de părinții lor, unii dintre aceștia fiind nume cunoscute din fotbalul moldovenesc, cum ar fi Alexandru Epureanu, Dmitrii Celeadnic, Radu Gînsari, Simion Bulgaru, Victor Golovatenco, Sergiu Dadu care și-au adus propriii copii pentru a se bucura de surprizele pregătite. De asemenea, antrenorul selecționatei U21, Ștefan Stoica, a fost prezent pentru a susține inițiativa. Printre invitați s-au numărat și soțiile fotbaliștilor, inclusiv Alexandrina, soția lui Ion Jardan, și Maria, soția lui Veaceslav Posmac.

 

Cei mici au avut parte de mai multe momente frumoase, inclusiv activități interactive cu mentorii din programul „Fotbal în Școli”, întâlniri cu mascote vesele și ședințe foto alături de idolii lor din fotbalul autohton. Punctul culminant al evenimentului a fost accesul în vestiarul naționalei Moldovei.

 

Fiecare copil a primit cadouri, inclusiv echipamente Jako, mingi și fulare ale naționalei Moldovei. Supriza finală a fost posibilitatea de a-și lua un tricou personalizat cu numele jucătorului preferat din echipa națională, transformând această zi într-una de neuitat pentru micii fotbaliști.

 

Participanții au venit alături de familiile lor. Au fost invitați din diverse domenii, inclusiv afaceri, sport, jurnalism și showbiz, care au un impact semnificativ asupra dezvoltării mișcării fotbalistice. 

 

Coordonarea evenimentului a fost realizată de echipa „Fotbal în Grădinițe”, formată din Diana Bulgaru, managera proiectului Grassroots Moldova, Cristina Braga și Daniela Cebotari, managerele proiectelor Grassroots, alături de Olga Sandu, managera sponsorizării proiectelor FMF și a fost posibilă datorită partenerilor: Apa OM, Cafelini, Cricova, Sandra, Evada Chocolate și Jako

 

Amintim că proiectul „Fotbal în Grădinițe” se va desfășura în 62 de grădinițe din întreaga țară. În această săptămână, vor urma o serie de alte evenimente legate de această inițiativă, ce vor aduce noi oportunități și experiențe pentru micii fotbaliști.