• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Super Liga. FC Petrocub Hâncești - FC Florești

09 aug 2024 de Reporter FMF

 

Petrocub Hâncești şi FC Floreşti se întâlnesc astăzi, de la ora 20:00, în primul meci al etapei doua a din Super Liga. Partida va fi transmisă în direct de platforma media ligatv.md şi postul de televiziune We Sport

 

Petrocub – FC Florești

 

9 august. Hîncești, stadionul municipal

Arbitru: Igor BOȘCA

Asistenți: Ghennadi LISIȚA și Pavel GULEVICI

Al 4-lea oficial: Victor BUGENKO

 

Petrocub Hîncești: 31.Victor DODON 4.Victor MUDRAC, 5.Gilbert DJANGMAH NARH, 6.Boubacar DIEDHIOU DIALLO, 8.Dumitru DEMIAN, 22.Marin CĂRUNTU, 30.Vasile JARDAN, 78.Nicky CLEȘCENCO, 93.Constantin SANDU, 94.Corneliu COTOGOI, 97.Marius IOSIPOI

Rezerve: 1.Silviu ȘMALENEA, Victor BURUIANĂ, 9.Vladimir AMBROS,  11.Sergiu PLATICA, 20.Donalio MELACHIO DOUANLA, 23.Mihail LUPAN, 37.Dan PUȘCAȘ, 43.Dumitru BIVOL, 55.Manuel NANA AGYEMANG, 90.Ion JARDAN

Antrenor: Andrei MARTIN

 

FC Florești:  12.Stanislav IVANOV, 2.Andrei ARABADJI, 6.Ivan VOROPAI, 9.Mihai ȚÎPAC, 10.Dmitri MANEACOV, 21.Alexandru OSIPOV, 23.Vladislav BOICO, 27.Serghei MIȘCOV, 30.Igor BONDARENCO, 55.Vladimir COVCENCO, 90. Nichita HOLODOV

Rezerve: 1.Alexandru STRATULAT, 17.Sergiu LARIONOV, 19.Tudor CARABEȚ

Antrenor: Igor URSACHI

 

Intrarea la meciul de la Hânceşti va fi gratuită. 

 

Cele două echipe s-au întâlnit până acum în 14 meciuri directe și de fiecare dată echipa din Hâncești a obținut victoria. Golaverajul general este de 54-9 în favoarea Petrocubului.   

 

Înaintea acestei partidei, Petrocubul a susţinut prima manşă a turul 3 preliminar al Ligii Europei. Jucătorii lui Andrei Martin i-au învins cu 1-0 pe galezii de la The New Saint. Hânceştenii, care nu au jucat în prima etapă, nu se vor putea baza în meciul cu FC Floreşti pe mijlocaşul ghanez David Abagna. Acesta a plecat de la campioana Republicii Moldova. În schimb, în tricoul “leilor” ar putea debuta mijlocașul senegalez Boubacar Diedhiou Diallo, fundaşul ghanez Nana Agyemang, dar şi doi jucători moldoveni. Este vorba despre portarul Victor Dodon şi mijlocaşul Dumitru Bivol.

 

Elevii lui Andrei Martin vor susţine al 6-lea meci de la debutul acestui sezon, iar în meciul cu FC Floreşti, tehnicianul hânceştenilor şi-ar putea odihni o parte din titulari în vederea returului cu The News Saint din turul 3 preliminar al Ligii Europei ce se va disputa la 4 zile de la meciul din această seară. Astăzi este posibil să-i vedem titulari pe Vasile Jardan, Constantin Sandu sau Cornel Cotogoi. Va fi interesant să urmărit cum Petrocubul se va descurca pe mai multe fronturi, o inovaţie atât pentru formaţia hânceşteană, cât şi pentru antrenorul Andrei Martin. Campioana ţării are toate şansele să ajungă în grupele unei competiţii europene, o premieră pentru clubul condus de Mihai Usatîi. Este prima partidă jucată de Petrocub în acest sezon la Hânceşti, iar interesul ar putea fi unul major. 

 

De partea cealaltă, FC Floreşti a remizat în prima etapă, scor 0-0 cu CSF Spartanii-Sportul. Conform declaraţiilor fundaşului central Mihai Ţipac, înaintea meciului de sâmbăta trecută, la echipă erau probleme financiare. Conform aceluiaşi Ţipac, fotbaliştii conduşi de Nicolai Ţurcan s-au antrenat puţin înaintea startului campionatului. După meciul din 3 august, Ţurcan a delarat că FC Floreşti ar mai putea transfera fotbalişti până la încheierea perioadei de mercato. Tot după meciul primei runde, Nicolai Ţurcan a declarat să fiecare echipă îşi propune să ajungă în faza a doua, iar FC Floreşti nu este o excepţie. 

 

Într-un astfel de meci în compania campioanei naţionale, jucătorii formaţiei oaspete trebuie să se concentreze la maximum. Să alerge de două ori mai mult decât obicei, iar Nicolai Ţurcan trebuie să pregătească acest meci în cele mai mici detalii. Petrocubul este un nume care îţi dă fiori, mai ales când joacă pe teren propriu. “Petroliştii” nu au mai pierdut pe teren propriu din luna septembrie a anului 2023. Chiar şi aşa, hânceştenii ştiu sigur că nu vor avea o misiune uşoară, iar pentru a obţine 3 puncte, urmează să se întrebuinţeze cât se poate de serios. 

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.