• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Cupa Memoriei - 1992. Turneul de minifotbal între veterani, ediția a 2-a

11 aug 2024 de Serghei Cipilencu
GALERIE

Formația de veterani al Ministerului Apărării a devenit câștigătoarea a celei de a 2-a ediții a turneului de mini-fotbal între veterani "Cupa Memoriei 1992", organizat pentru a comemora eroii căzuți în războiul pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova din anul 1992.

 

Turneul s-a desfășurat pe stadionul Joma Arena al CSCT Buiucani din municipiul Chișinău, și a reunit patru echipe de veterani, inclusiv veterani de război: echipa de veterani a Ministerului Afacerilor Interne reprezentată de Serviciul Pază de Stat, echipa de veterani a Ministerului Apărării reprezentată de Asociația Obștească „Clubul Sportiv de Fotbal al Veteranilor Armatei”, echipa de veterani a ARF Cantemir și echipa de veterani a ARF Strășeni.

 

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Asociația Obștească a Veteranilor și Pensionarilor Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova, reprezentată de Tudor Prida, Federația Veteranilor și Rezerviștilor Structurilor de Forță din Republica Moldova, reprezentată de Kiril Panteleev și Andrei Vicolaș, Federația Moldovenească de Fotbal, reprezentată de Alexandru Golban, și CSCT Buiucani, reprezentată de Constantin Anghel.

 

Învingătoarea turneului a fost echipa de veterani a Ministerului Apărării, reprezentată de Asociația Obștească „Clubul Sportiv de Fotbal al Veteranilor Armatei”. Locul II a fost ocupat de echipa de veterani a ARF Cantemir, locul III de echipa de veterani a ARF Strășeni, iar locul IV de echipa de veterani a Ministerului Afacerilor Interne, reprezentată de Serviciul Pază de Stat.

 

Toate echipele au fost premiate cu medalii, cupe, fanioane și mingi, iar cei mai buni jucători din fiecare echipă au primit fulare din partea Federației Moldovenești de Fotbal. Persoanelor care au contribuit semnificativ la organizarea și desfășurarea turneului, doamna Maria Lupașco le-a înmânat diplome.

 

Acest turneu reprezintă un omagiu adus eroilor căzuți și o demonstrație a solidarității și respectului pentru cei care au luptat pentru libertatea și integritatea Republicii Moldova.