• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Potențialele adversare ale cluburilor din Moldova în runda play-off preliminară din cupele europene, sezonul 2024/25

05 aug 2024 de Serghei Cipilencu

Astăzi, 5 august, la Nyon, Elveția, a avut loc tragerea la sorți pentru runda play-off preliminară din cadrul celor trei competiții intercluburi de pe bătrânul continent. Astfel, rezultatele determină potențialii adversari care se vor confrunta în runda a treia pentru a accede în runda play-off de calificare. Amintim că doar două echipe din Moldova și-au asigurat locul în turul 3 al competițiilor europene, oferind o nouă oportunitate pentru a se manifesta pe scena internațională.

 

FC Petrocub Hâncești în caz că va trece de formația The New Saints (Țara Galilor), FC Petrocub va întâlni în runda play-off preliminară al Ligii Europa învinsa perechii Qarabag (Azerbaidjan) - Ludogorets (Bulgaria) din turul 3 al Ligii Campionilor. Meciurile vor avea loc pe 22 și 29 august. 

Dacă va fi eliminată în al treilea tur preliminar al Ligii Europa, echipa lui Andrei Martin va continua parcursul european în Conference League, unde va evolua în runda play-off preliminară, pe ruta campioanelor, cu învinsa dintre Panevėžys (Lituania) - Maccabi Tel Aviv (Israel) din turul 3 al Europa League. Meciurile vor avea loc pe 22 august (tur) și 29 august (retur).

 

Amintim că Petrocub a învins echipa Ordabasy (Kazakhstan) în turul 1 preliminar al Ligii Campionilor. Partida de pe stadionul Zimbru din Chișinău s-a încheiat cu scorul de 1-0 pentru leii din Hîncești, iar golul victoriei a fost marcat de Teodor Lungu în minutul 34. În meciul tur, pe tabela de marcaj a fost fixat scorul de 0:0. Astfel în turul doi preliminar al UEFA Champions League, campioana Moldovei, FC Petrocub, a întâlnit în deplasare echipa cipriotă APOEL Nicosia. Meciurile au fost jucate pe 23 iulie (tur) și 30 iulie (retur). Petrocub a cedat în fața echipei APOEL (Cipru) în prima manșă cu 0-1, iar partida de pe stadionul Zimbru din Chișinău s-a încheiat cu scorul de 1-1. Astfel scorul total fiind de 2-1 în favoarea ciprioților.

 

Sheriff Tiraspol în caz că va trece de echipa NK Olimpija Ljubljana (Slovenia), „viespile” vor înfrunta în runda play-off preliminară a Ligii Conferinței, învinsa perechii HNK Rijeki (Croația) - IF Elfsborg (Suedia) din turul trei al Ligii Europa. Primul meci se va disputa în deplasare pe 22 august, iar returul pe 29 august. 

 

Parcursul „viespilor” a fost următorul: Sheriff Tiraspol a învins echipa Zira (Azerbaidjan) în meciurile din turul 1 preliminar al Ligii Europei. Partida de pe stadionul Dalga din Baku s-a încheiat cu scorul de 2-1 (după timpul regulamentar și prelungiri) și cu 5-4 la loviturile de departajare pentru tiraspoleni. În meciul tur, Sheriff a cedat cu un rezultat de 1-0. Prin urmare în turul doi preliminar al UEFA Europa League, discipolii lui Iurie Gura s-au confruntat cu IF Elfsborg (Suedia). Meciurile au avut loc pe 25 iulie la Tiraspol și 1 august returul din Boras. Scorul total al dublei manșe a fost de 3-0 în favoarea scandinavilor. 

 

Federația Moldovenească de Fotbal urează mult succes echipelor ce reprezintă Republica Moldova în cupele europene, sezonul 2024/25!