• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

OFFS. Meci amical cu fostele jucătoare de fotbal feminin, un eveniment în sprijinul egalității de gen

27 iul 2024 de Reporter FMF
GALERIE

La Centrul de Pregătire a Selecționatelor Naționale din Vadul lui Vodă a avut loc un meci amical între fostele jucătoare de fotbal feminin. Scopul principal al acestui eveniment nu a fost competiția, ci promovarea prieteniei și susținerea egalității de gen. Evenimentul a fost organizat de Federația Moldovenească de Fotbal (FMF), în colaborare cu proiectul CCPA/Open Fun Football Schools Moldova, Ambasada Suediei în Moldova și UN Women Moldova. 

 

Printre oaspeții de onoare s-au numărat reprezentanții Ambasadei Suediei în Chișinău, Karin Borovic - Șefă a Secției Cooperare pentru Dezvoltare, Josefine Lönnroth, Secretar II - EU ICT Cooperare pentru Dezvoltare, Svetlana Andrieș - Reprezentantă adjunctă de țară UN Women.

 

Una dintre principalele ținte ale proiectului CCPA/OFFS este promovarea egalității de gen, combaterea stereotipurilor și încurajarea participării active a femeilor în fotbal.

 

În prezent, se estimează că aproximativ 30 de milioane de femei practică fotbalul în întreaga lume. În Europa, acest sport este în continuă creștere. Conform UEFA, există aproximativ 1,3 milioane de jucătoare înregistrate pe bătrânul continent. Germania conduce detașat, cu peste 200.000 de fotbaliste, urmată de Olanda, cu aproximativ 155.000, iar Franța și Suedia au fiecare circa 118.000 de jucătoare.

 

Buna desfășurare a evenimentului a fost posibilă datorită Svetlanei Patraș, Coordonatorul proiectului CCPA/OFFS Moldova, și a echipei formate din Victor Mardari, asistent al coordonatorului CCPA/OFFS Moldova, Natalia Ceban, inspector federal la fotbal feminin, Dănuța Chicu, Tatiana Cunceva, Artur Patras,  Oxana Spătaru și Xenia Ungurean, instructori CCPA/OFFS, precum și Olesea Simion, specialist Comunicare UN Women.

 

La finalul evenimentului, echipa Open Fun Football Schools și UN Women Moldova au oferit cadouri pentru toate participantele.

 

Proiectul OFFS este implementat în țara noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca și FMF din anul 2006. Începând cu anul 2009, OFFS este susținut de Agenția Internațională Suedeză de Cooperare pentru Dezvoltare (SIDA), reprezentată de Ambasada Suediei la Chișinău.

foto: Anna Rotary