• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Fotbal pe plajă. BSC Nistru este noua deținătoare a Cupei Republicii Moldova, ediția 2024

16 iul 2024 de Serghei Cipilencu

Astazi, 16 iulie, pe Arena FMF de fotbal pe plajă din Parcul „La izvor” al capitalei a avut loc finala celei de-a 16-a ediții a Cupei Republicii Moldova la fotbal pe plajă, ediția 2024. Într-un duel captivant, formația BSC Nistru din Chișinău a reușit să cucerească titlul, învingând echipa ARF Dubăsari cu scorul de 8-3. 

 

Rezultatul final, marți, 16 iulie:

ARF Dubăsari - BSC Nistru 3-8 
Au marcat: Oleg Chitoroagă (10), Alexandru Țîmbalist (16), Nicolae Șchiopu (33) / Grigore Cojocari (6, 29), Alexandru Sîrghi (8, 33), Eugen Borovschi (27, 28, 31), Ion Canciuc (30)  

 

Chișinăuienii au condus la un moment dat cu 2-0, datorită golurilor marcate de Grigore Cojocari în minutul 6 și Alexandru Sîrghi în minutul 8. Însă, echipa din Dubăsari a egalat la 2 prin Oleg Chitoroagă în minutul 10 și Alexandru Țîmbalist în minutul 16. 

 

După primele 2 reprize scorul era egal 2-2. În repriza a treia BSC Nistru a mai punctat de 6 ori prin Eugen Borovschi în minutele 27, 28 și respectiv 31, Grigore Cojocari în minutul 29, Ion Canciuc și-a înscris numele pe tabela de marcaj în minutul 30, iar Alexandru Sîrghi a punctat ultimul gol în minutul 33, în timp ce ARF Dubăsari a înscris încă o dată prin Nicolae Șchiopu, chiar după câteva secunde când au încasat al 8-a minge. Scor final 8-3 în favoarea echipei BSC Nistru.

 

Este al 4-lea trofeu câștigat de chișinăuieni după cele cucerite în anii 2020, 2021 și 2022.

 

La ceremonia de premiere au fost prezenți Alexandru Golban, Director FMF al selecționatelor specializate și Iurie Bulgăreanu, Secretarul general al Federației Sportive de Fotbal pe Plajă din Republica Moldova. Astfel reprezentanții FMF au înmânat diplome și medalii celor două finaliste, iar râvnitul trofeu a ajuns în vitrina formației BSC Nistru.

 

Federația Moldovenească de Fotbal aduce sincere felicitări echipei BSC Nistru Chișinău pentru această performanță și pentru modul în care au demonstrat că pasiunea, talentul și efortul susținut pot duce la atingerea unor obiective remarcabile în sport!

 

foto: Federația Sportivă de Fotbal pe Plajă din Republica Moldova