• Fii alături de Echipa Țării

Prin fotbal să creștem sănătoși

PROIECTUL SOCIAL ”PRIN FOTBAL SĂ CREȘTEM SĂNĂTOȘI” 2019/20

29 noi 2019 de Sandu Grecu
GALERIE

La stadionul Zimbru din capitală a avut loc astăzi lansarea Proiectului social ”Prin fotbal să creștem sănătoși”  pentru perioada 2019/20. Acest proiect a fost conceput și implementat în anul 2017 la inițiativa surorilor Ceban, Natalia și Svetlana, foste jucătoare de fotbal. 

 

La evenimentul de astăzi, alături de cei circa 40 de copii și 40 de educatoare de la 10 grădinițe din țară, au participat și jucătorii Naționalei Moldovei, Eugen Sidorenco și Artur Patraș. Tricolorii au condus un antrenament deschis, la care le-au arătat picilor mici trucuri fotbalistice. 

 

Au mai fost prezenți Angela Munteanu (UNICEF), Vasile Onică, reprezentantul Ministerului Educației, Ruslan Berzoi, vicepreședinte FMF și Ion Carp, doctor universitar USEFS, care a ținut și o prelegere în fața educatoarelor de grădinițe. 

 

Proiectul social „Prin fotbal să creștem sănătoși” este o inițiativă susținută cu eforturile comune ale UEFA, Fondul de Responsabilitate Socială prin fotbal HatTrick, FMF şi UNICEF, având ca obiectiv încurajarea și îndrumarea copiilor (inclusiv cei cu cerințe educaționale speciale), către sport și un mod de viață sănătos, prin practicarea fotbalului și activităților distractive.

 

Federația Moldoveneasca de Fotbal susține dezvoltarea și integrarea socială a copiilor prin sport, inclusiv pe cei cu Cerințe Educaționale Speciale.

 

Pe 10 decembrie, de Ziua Mondială a fotbalului, vor avea loc festivaluri fotbalistice în toate grădinițele implicate în Proiectul FMF. Peste 600 copii vor primi suvenire de la Federația Moldovenească de Fotbal.