• Fii alături de Echipa Țării

UEFA ANALIZEAZĂ PROPUNEREA FMF: NATIONS LEAGUE LA FEMININ

29 noi 2019 de Sandu Grecu

”Federația Moldovenească de Fotbal, împreună cu colegii noștri din Azerbaidjan venim cu propunerea de a modifica formatul competițiilor europene rezervate selecționatelor feminine, după modelul Nations League.
Astfel, va fi asigurată competivitatea printre echipele participante, creșterea interesului față de meciurile de fotbal feminin, în aceeași grupă evoluând echipe de același nivel.”

Aceasta a fost principala teză din discursul președintelui FMF, Leonid Oleinicenco, în cadrul ședinței de astăzi a conducătorilor federațiilor naționale din cadrul UEFA,  desfășurată la București (România).

 

Propunerea președintelui FMF a fost susținută de majoritatea colegilor din asociațiile de fotbal europene și urmează să fie analizată de UEFA. 

 

La ședința de astăzi, la care Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată și de secretarul general, Nicolae Cebotari, au mai fost abordate subiecte legate de problemele competițiilor interne, arbitraj, guvernață și marketing.

 

Sâmbătă, 30 noiembrie, tot la București, va avea loc tragerea la sorți pentru turneul final Euro 2020.
11 staruri ale fotbalului mondial vor fi prezente la evenimentul de la Romexpo. Alături de Giorgio Marchetti, directorul de competiții UEFA, vor urca pe scenă: Iker Casillas (Spania) – Philipp Lahm (Germania), John Sivebæk (Danemarca), Ricardo Carvalho (Portugalia), Marcel Desailly (Franța) – Theodoros Zagorakis (Grecia), João Mário (Portugalia), Karel Poborsky (Cehia), Ruud Gullit (Olanda) – Andrey Arshavin (Rusia), Francesco Totti (Italia).

 

Martin Kallen, CEO UEFA Events SA a anunțat că proiectul UEFA EURO 2020 în 12 orașe europene implică un cost de aproximativ 680 de milioane de euro și că profitul s-ar putea ridica la aproximativ 2 miliarde de euro.