• Fii alături de Echipa Țării

Reprezentantul FMF, Andrian Ixari a debutat la EURO 2024

19 iun 2024 de Sandu Grecu

Republica Moldova a debutat la EURO 2024 în meciul Austria – Franța 0-1. Reprezentantul Federației Moldovenești de Fotbal, primul moldovean din istorie care activează în calitate de oficial UEFA la un turneu final, Andrian Ixari a fost delegatul partidei. Directorul executiv al FMF s-a împărțit cu impresiile de la debut, în exclusivitate pentru FMF.md.  

 

”Organizarea turneului este la cel mai înalt nivel. Totul este pus la punct. Se verifică de 2 ori absolut orice detaliu. La meciul Austria – Franța a fost totul bine, cu mici incidente, care nu au influențat mersul jocului. L-am văzut de aproape și pe Mbappe, desigur. Este un om simplu, cu picioarele pe pământ”, a declarat Andrian Ixari pentru FMF.md.

 

Amintim că directorul executiv al Federației Moldovenești de Fotbal, Andrian Ixari a fost solicitat de UEFA în calitate de delegat la 5 meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din Germania. Reprezentantul FMF se va afla printre oficialii partidelor care se vor juca la Dusseldorf Arena:

17 iunie: Faza grupelor. Austria – Franța 0-1.

21 iunie: Faza grupelor. Slovacia – Ucraina.

24 iunie: Faza grupelor. Albania – Spania.

1 iulie: Optimi de finală. Meciul 42: Locul 2D - Locul 2E. 

6 iulie: Sferturi de finală. Câștigătoarea meciului 40 - Câștigătoarea meciului 38.

 

”Merkur Spiel-Arena”, cunoscută anterior ca ”Esprit Arena” (până la 2 august 2018), ”LTU Arena” (până în iunie 2009) și ca ”Arena Düsseldorf” (în timpul Eurovision Song Contest 2011 și EURO 2024), este un stadion de fotbal cu acoperiș retractabil din Düsseldorf, Germania. Arena găzduiește în prezent echipa de fotbal Fortuna Düsseldorf.

Construcția stadionului a început în 2002 și a fost finalizată în 2004. Acesta a fost construit pentru a înlocui fostul ”Rheinstadion” pe același loc lângă râul Rin.

Capacitatea inițială de 51.500 de locuri a structurii a fost extinsă în vara anului 2010, când unele zone de relaxare au fost transformate în terase în picioare, iar în prezent deține 54.600 de locuri.

Stadionul are un acoperiș retractabil, precum și un sistem de încălzire care face posibilă găzduirea confortabilă a evenimentelor pe tot parcursul anului.