• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Totalurile Campionatului la Fotbal Feminin, Liga WU12, Ediția 2024 (primăvara)

18 iun 2024 de Reporter FMF
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal, în parteneriat cu programul de dezvoltare a fotbalului feminin FIFA, au fizalizat Campionatul Republicii Moldova la fotbal feminin,  Liga WU12, ediția 2024 (primăvara). Competiție, Liga WU12 este implementată și organizată, în special, pentru dezvoltarea tinerelor jucătoare născute în anii 2011-2013. 


Această competiție, Liga WU12, acoperă una dintre prioritățile noastre principale, care este o creștere durabilă a participării fetelor în fotbal și asigurarea unei competiții naționale la categoria de vârstă WU12. Astfel în decursul lunilor Aprilie-Iunie 2024 a fost desfășurată etapa regională, la care au participat 25 de echipe, reprezentative din patru regiuni geografice ale Republicii Moldova: Sud, Centru, Nord și Est. Au fost disputate 88 de meciuri cu 359 jucători înregistrați cu 350 goluri marcate.

 

Marcatori:

25 Goluri - Lungu Patricia (FC Steaua Nordului)

21 Goluri - Marcova Irina (ȘS Taraclia)
17 Goluri - Ursu Alexandra (FC Chișinău)

12 Goluri - Voteacova Avrora (SS Drasliceni)
11 Goluri - Roșca Vitalia (ȘS Telenești) 

10 Goluri - Cuznetova Marina (FC Legia)

9 Goluri - Melnicenco Kira (FC Legia)

9 Goluri - Cercel Alexandra (SS Drasliceni)

9 Goluri - Colun Ina (FC Chișinău)
 

Federația Moldovenească de Fotbal felicită toate echipele și jucătoarelor implicate în acest Campionat, și sperăm numărul acestora va crește la a noua ediția 2024 (toamna) care va lua stratul din luna Septembrie.

foto: Anna Rotary