• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Fotbal feminin WU17. Două meciuri amicale cu selecționata României

18 iun 2024 de Svetlana Tataru

Naționala Moldovei WU17 va efectua în perioada 11-16 iulie un cantonament de pregătire. Echipa antrenată de Elena Subbotina are programate și două meciuri amicale cu selecționata similară a României. Partidele vor avea loc pe 13 iulie, începând cu ora 18:30 și pe 15 iulie, de la 18:30 la Buftea, România.

 

Junioarele sunt în pregătiri pentru prima rundă a Campionatului European WU17, ediția 2024/25. Selecționata Moldovei WU17 a fost repartizată în Grupa B2, alături de echipele Ucrainei, României și Maltei.

 

Moldova, fiind parte din Liga B, va lupta pentru promovarea în Liga A. Meciurile din prima rundă se vor desfășura între 1 iulie și 3 decembrie. Echipele câștigătoare ale grupelor din Liga B, alături de cei mai buni vicecampioane, vor fi promovate în Liga A, unde vor avea ocazia să concureze pentru un loc în fazele finale ale competiției.

 

Vă reamintim, că din anul 2021 competițiile pentru junioare au un format nou, care are menirea să asigure o dezvoltare a tinerilor jucători de elită, ca parte a angajamentului continuu al UEFA față de fotbalul feminin.