• Fii alături de Echipa Țării

SEMINAR FINANCIAR

04 dec 2019 de Sandu Grecu

Joi, 5 decembrie, la sediul FMF, a avut loc un Seminar cu participarea contabililor de la toate cele 10 cluburi de fotbal, care solicită licența de participare în noul sezon al Diviziei Naţionale. În cadrul ședinței, reprezentanții cluburilor au fost informați despre criteriile financiare obligatorii, care trebuie îndeplinite pentru ca clubul să obțină licența Națională sau UEFA, care-i va permite să participe în prima divizie a fotbalului moldovenesc.

Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată de Nicolae Cebotari, secretar general, Mihai Anghel, Prim vicepreşedinte, preşedintele comitetului de licenţiere, Ludmila Tabacaru, Natalia Cernei, experți financiari, Ion Poalelungi, expert juridic.

Marcela Dima, auditor, doctor în economie, reprezentanta companiei de audit “Audit Sedan” a prezentat informații despre politicile contabile și alte aspecte privind situațiile financiare în organizațiile necomerciale.

În conformitate cu cerințele regulamentului național de licențiere a cluburilor și de fair play financiar, cluburile de fotbal, care solicită licența de participare în noua ediție a Diviziei Naționale, trebuie să îndeplinească cerințele grupate în cinci categorii (sportive, de infrastructură, de personal şi administraţie, juridice şi financiare), impuse de UEFA și FMF.