• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Under 21. Declarația selecționerului Ștefan Stoica, după victoria cu Slovacia

13 iun 2024 de Serghei Cipilencu

Selecționata U21 a Moldovei a obținut o victorie frumoasă în deplasare contra reprezentativei similare din Slovacia, scor 1-0. Meciul s-a jucat la Centrul de Pregătire Națională din Senec, Slovacia. Antrenorul echipei naționale U21, Ștefan Stoica, a oferit declarația pentru site-ul fmf.md după partida din 11 iunie. Confruntarea cu naționala de tineret a Slovaciei face parte din programul de pregătire pentru preliminariile Campionatului European 2025.

 

„Suntem foarte mulțumiți de rezultatul obținut în acest meci. Victoria împotriva Slovaciei, ehipă națională care este cotată mult mai bine. Este un obiectiv realizat datorită muncii grele și al dedicării băieților noștri. Am arătat caracter și determinare pe teren, iar acest succes este o recompensă pentru efortul colectiv al echipei. Am văzut o îmbunătățire semnificativă în jocul nostru, atât în faza defensivă, cât și în cea ofensivă. Am reușit să ne menținem concentrarea pe tot parcursul meciului și am creat ocazii importante de gol. Golul marcat de la punctul cu var a fost rezultatul unei faze bine lucrate, dar care a fost fructificată în urma unei lovituri bine realizate din penalty. Este un gol bine meritat, iar disciplina tactică a echipei a fost impecabilă. Acest meci ne oferă încredere și ne arată că suntem pe drumul cel bun și că avem o echipă națională în viitorul apropiat care ne oferi bucurie pe terenul de fotbal. Avem încă multe de îmbunătățit, dar spiritul de echipă pe care l-am demonstrat astăzi ne va ajuta să continuăm să progresăm. Următorul nostru obiectiv este să facem meciuri bune în campania preliminară a Campionatului European 2025. Simt că de la meci la meci creștem ca echipă și sunt o familie unită care depășește orice obstacol împreună”  a declarat, selecționerul Naționalei U21 a Moldovei, Ștefan Stoica.

 

Amintim că reprezentativa noastră joacă în grupa C, din care mai fac parte Țările de Jos, Suedia, Georgia, Macedonia de Nord și Gibraltar. Următoarele meciuri, tricolorii mici le vor disputa pe 5 septembrie, în deplasare, cu reprezentativa Georgiei, și pe 10 septembrie, cu Suedia, la Chișinău.


Echipa pregătită de selecționerul Ștefan Stoica a mai jucat alte 7 partide în această campanie:

Gibraltar - Moldova 1-3

Țările de Jos - Moldova 3-0

Moldova - Georgia 0-1

Suedia - Moldova 4-0

Moldova - Macedonia de Nord 2-1

Moldova - Gibraltar 1-2

Moldova - Țările de Jos 0-3

 

Selecționata U21 se află pe poziția a 4-a în clasamentul Grupei C, cu 6 puncte la activ, fiind depășită de Suedia (10 puncte), Georgia (13 puncte) și Țările de Jos (21 puncte).

 

Clic pentru Calendarul meciurilor Naționalei U21 în preliminariile EURO 2025

 

Câștigătoarele celor 9 grupe preliminare și cele mai bune 3 echipe de pe locul 2 (nu se vor lua în calcul meciurile cu formația de pe locul 6) se vor califica la turneul final. Celelalte 6 echipe, care vor termina pe locul doi în grupe, vor juca în etapa play-off, în noiembrie 2024, și vor stabili ultimele 3 formații calificate la turneul final. Gazda turneului final, Slovacia, este calificată direct la EURO U21 2025.

 

Citește și...

U21. Meci amical Moldova - Slovacia

U21. Lotul Moldovei pentru amicalul cu Slovacia

U21. Naționala s-a reunit pentru meciul amical cu Slovacia

Under 21. Ultimele pregătiri înainte de meciul amical...

Under 21. Selecționerul Ștefan Stoica, înaintea...  

U21. Moldova învinge Slovacia în deplasare

 

foto: Jakub Homoľa