• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

Ziua Mondială a Mediului împreună cu proiectul Open Fun Football Schools

13 iun 2024 de Reporter FMF
GALERIE

Marcată în calendar pe 5 iunie, Ziua Mondială a Mediului Înconjurător este sărbătorită anual pentru a sensibiliza populația asupra importanței protejării mediului și pentru a încuraja acțiuni concrete în acest sens. Respectând tradiția, în cadrul proiectului CCPA - Open Fun Football Schools Moldova sunt organizate evenimente speciale cu ocazia acestei zile. Astfel, echipa OFFS s-a deplasat în această săptămână în s. Măcărești, r. Ungheni, unde a jucat fotbal cu copiii din localitate. După meci, împreună cu echipele de fete WU10 și WU12, au plantat 25 de plante.

 

Unul dintre obiectivele principale ale proiectului CCPA/OFFS este protejarea mediului înconjurător, iar plantarea copacilor reprezintă un pas important spre o planetă mai verde și mai sigură pentru viitorul nostru!


Buna desfășurare a evenimentului a fost asigurată de către coordonatorul proiectului CCPA/OFFS Moldova, Svetlana Patraș, și asistentul coordonator, Victor Mardari, inspectorul federal la fotbal feminin, Natalia Ceban, instructorii proiectului, Danuța Chicu, Oxana Spataru, Ion Sacacol, Andrei Percic, antrenorul de fotbal feminin din s. Măcărești, Maria Antoniuc, și Directorul Liceului Teoretic „Elada” din s. Măcărești, r. Ungheni.

 

Amintim că anul acesta se împlinesc 51 de ani de la celebrarea Zilei Mondiale a Mediului, când la Stockholm a avut loc prima conferință a Organizației Națiunilor Unite privind mediul, iar problema ecologică a devenit universală.


Proiectul OFFS este implementat în țara noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca și FMF din anul 2006. Începând cu anul 2009, OFFS este susținut de Agenția Internațională Suedeză de Cooperare pentru Dezvoltare (SIDA), reprezentată de Ambasada Suediei la Chișinău.

 

foto: Anna Rotary