• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

U21. Slovacia - Moldova. LIVE 19:30 la WE SPORT

11 iun 2024 de Serghei Cipilencu

Naționala de tineret Under 21 a Moldovei va juca în această seară cu selecționata similară a Slovaciei un meci amical. Partida este o etapă de pregătire pentru meciurile din preliminariile Campionatului European 2025. Amicalul Slovacia - Moldova se va disputa la Centrul Național de Pregătire din Senec, de la ora 19:30.

 

Discipolii lui Ștefan Stoica se vor duela cu reprezentativa U21 a Slovaciei pentru a 3-a oară într-o confruntare directă. Cele două formații au mai jucat alte doău meciuri care contau pentru calificarea la Campionatul European 2002. Primul meci s-a disputat pe stadionul din Speia, Moldova, pe data de 6 octombrie 2000. În acea zi scorul a fost de 3-0, în favoarea oaspeților. Tot în acea campanie a preliminariilor pentru Campionatul European U21, un an mai târziu, pe data de 4 septembrie 2001, naționala de tineret a Moldovei obține o remiză albă 0-0, în compania slovacilor pe stadionul FK ZTS Dubnica din Slovacia. Astfel, la capitolul duelurilor directe, reprezentativa U21 a Moldovei are o remiză și o înfrângere contra naționalei din Slovacia. Golaverajul este în favoarea „șoimilor”, 0-3. 

 

Iată lotul final convocat de selecționerul echipei de tineret U21, Ștefan Stoica, pentru acest meci:

Portari: Danko Nicolae Ciobanu (AS Livorno 1915, Italia), Victor Dodon (CS Dacia Buiucani)

Fundași: Doru Calestru (FC Akritas, Cipru), Cătălin Cucoș (FC Kolos, Ucraina), Andrei Moțoc (FC Siena, Italia), Artiom Dijinari (FC Sheriff)

Mijlocași: Mariu Ursu (FC Bacău, România), Ștefan Bîtca, Vlad Răileanu (ambii de la FC Zimbru), Ion Borș (FC Petrocub), Vicu Bulmaga (FC Isloch, Belarus), Cristian Păscăluță (CSF Bălți), Ilie Botnari, Tudor Butucel, Vitalie Dumbrava (toți trei de la CS Dacia Buiucani), Daniel Grosu (FC Padova, Italia)

Atacanți: Mihai Lupan (FC Petrocub), Sorin Chele (FC Milsami Orhei), Vlad Lupașcu (CS Dacia Buiucani), Victor Ciumașu (FC Bacău, România)

 

Stuff-ul tehnic ce va însoți selecționata U21 a Moldovei:

Antrenor principal - Ștefan Stoica 

Antrenor secund - Simeon Bulgaru 

Antrenor de portari - Serghei Botnaraș 

Medic - Vitalie Liboni

Maseur - Serghei Bideac

Analist - Vitalie Mardari

Manager - Alexandru Codru

 

Reprezentativa noastră joacă în grupa C, din care mai fac parte Țările de Jos, Suedia, Georgia, Macedonia de Nord și Gibraltar. Următoarele meciuri, tricolorii mici le vor disputa pe 5 septembrie, în deplasare, cu reprezentativa Georgiei, și pe 10 septembrie, cu Suedia, la Chișinău.


Echipa pregătită de selecționerul Ștefan Stoica a mai jucat alte 7 partide în această campanie:

Gibraltar - Moldova 1-3

Țările de Jos - Moldova 3-0

Moldova - Georgia 0-1

Suedia - Moldova 4-0

Moldova - Macedonia de Nord 2-1

Moldova - Gibraltar 1-2

Moldova - Țările de Jos 0-3

 

Selecționata U21 se află pe poziția a 4-a în clasamentul Grupei C, cu 6 puncte la activ, fiind depășită de Suedia (10 puncte), Georgia (13 puncte) și Țările de Jos (21 puncte).

 

Clic pentru Calendarul meciurilor Naționalei U21 în preliminariile EURO 2025

 

Câștigătoarele celor 9 grupe preliminare și cele mai bune 3 echipe de pe locul 2 (nu se vor lua în calcul meciurile cu formația de pe locul 6) se vor califica la turneul final. Celelalte 6 echipe, care vor termina pe locul doi în grupe, vor juca în etapa play-off, în noiembrie 2024, și vor stabili ultimele 3 formații calificate la turneul final. Gazda turneului final, Slovacia, este calificată direct la EURO U21 2025.

 

Citește și...

U21. Meci amical Moldova - Slovacia

U21. Lotul Moldovei pentru amicalul cu Slovacia

U21. Naționala s-a reunit pentru meciul amical cu Slovacia

Under 21. Ultimele pregătiri înainte de meciul amical...

Under 21. Selecționerul Ștefan Stoica, înaintea...