• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Fotbal feminin. ȘS Bălți, câștigătoarea campionatului național WU14

01 iun 2024 de Svetlana Tataru
GALERIE

Sâmbătă, 1 iunie, stadionul Centrului de pregătire al selecționatelor Moldovei din Vadul lui Vodă a fost gazda meciurilor finale ale celei de a doua ediții a Campionatului Național la Fotbal Feminin WU14. Competiția, care a adunat cele mai bune echipe de junioare din Republica Moldova și-a stabilit astăzi campioana, aceasta fiind ȘS Bălți. Echipa din capitala nordului s-a impus în fața formației Codru Călărași-LT M. Eminescu Sipoteni, cu scorul 1-0. Podiumul de premiere a fost completat de CF Nistru-Cioburciu care a învins FC Petrocub cu un rezultat de 1-0.

 

Vă prezentăm mai jos rezultatele meciurilor finale ale campionatului național la fotbal feminin WU14 din 1 iunie 2024:

1 iunie, ora 11:00

Finala mică:

FC Petrocub - CF Nistru-Cioburciu 0-1

A marcat: Anghelina Pepeliașcova

CF Nistru-Cioburciu, locul III

Finala mare:

1 iunie, ora 13:30 

Codru Călărași-LT M. Eminescu Sipoteni - ȘS Bălți 0-1

A marcat: Corina Gorcea (53)

 

La ceremonia de premiere a fost prezent președintele Comitetului Executiv al Ligii Feminine de fotbal din Moldova, Aurel Abajeru.

 

Finala Ligii WU14 reprezintă un moment de referință pentru fotbalul feminin din Moldova, iar prezența reprezentanților FMF la eveniment a consolidat sprijinul și implicarea federației în dezvoltarea acestei ramuri sportive.

 

Federația Moldovenească de Fotbal felicită toate echipele și jucătoarelor implicate în această competiție, iar pentru câștigătoare aduce sincere urări și realizări în viitorul fotbalistic!

 

Amintim că echipa CSF Rainier este campioana ediției 2023, care a învins formația Codru Călărași cu scorul de 3-2, la loviturile de departajare.

ȘS Bălți, locul I