• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Capitanul Naționalei, Vadim Rață a semnat cu Universitatea

30 mai 2024 de Sandu Grecu

Capitanul Naționalei Moldovei, Vadim Rață, a ajuns la o înțelegere cu FC Universitatea Cluj, anunță site-ul oficial al clubului din Superliga României. Mijlocașul central cu peste 180 de partide în Superliga merge la ”U” Cluj de la FC Voluntari, care a retrogradat în sezonul recent încheiat. Rață a semnat un angajament pe 2 ani.

 

Produs al centrului de copii și juniori al celor de la Dacia Buiucani și Sheriff Tiraspol, Vadim Rață a câștigat primele trofee din carieră alături de clubul la care a debutat în fotbalul mare, Sheriff, cucerind titlul de campion al Moldovei în sezoanele 2011/2012 și 2012/2013.

După ce a evoluat sub formă de împrumut la formații precum FC Tiraspol, Speranța Nisporeni sau Zaria Bălți, Rață a ajuns în sezonul 2017/2018 la Milsami Orhei, unde a câștigat Cupa Moldovei, al treilea trofeu din carieră.

 

Pasul spre fotbalul din România l-a făcut în pauza de iarnă a sezonului 2018/2019, odată cu transferul la Chindia Târgoviște. A promovat de pe prima poziție în Superliga alături de dâmbovițeni. De atunci a adunat peste 180 de meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc. În tricoul celor de la FC Voluntari, echipa pentru care a strâns 120 de prezențe, mijlocașul nostru a marcat 12 goluri și a oferit 12 assist-uri.

 

Cu Vadim Rață căpitan, naționala Moldovei a fost aproape de calificarea la Campionatul European din această vară. Reprezentativa țării noastre a acumulat 10 puncte într-o grupă cu Cehia, Albania, Polonia și Insulele Feroe, pierzând calificarea în ultimul joc cu Cehia. Rață a marcat golul victoriei cu Insulele Feroe și a oferit o pasă decisivă în remiza 1-1 din Polonia.

 

Pentru Naționala Moldovei, Vadim Rață (31 de ani) a jucat 45 de meciuri și a marcat 2 goluri.

 

colaj: Universitatea Cluj