• Fii alături de Echipa Țării

Finalele turneelor „Guguță” și „Speranța”. Vezi cine sunt câștigătorii

30 mai 2024 de Svetlana Tataru
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării și cu suportul UNICEF a organizat un spectacol pentru micii sportivi pasionați de fotbal. Pe 30 mai, stadionul Zimbru din capitală a găzduit cea mai așteptată competiție interșcolară la fotbal - turneele „Guguță” și „Speranța”. 

La etapa finală a turneului „Guguță”, ediția a XIX-a (rezervat băieților cu vârsta 11-12 ani) și a turneului „Speranța”, ediția a VIII-a (rezervat fetelor cu vârsta 10-12 ani), au participat circa 150 de elevi din douăsprezece instituții de învățământ și peste 200 de suporteri prezenți în tribune.

Vă prezentăm lista instituțiilor de învâțământ calificate în turneele finale:

Turneul republican de mini-fotbal „Speranța”: IP LT „Gherman” (Ungheni), IP Gimnaziul „Dmitrie Cantemir” (s.Aluatu), IP LT „Liviu Deleanu” (Chișinău), IP Gimnaziul „Anton Bunduchi” (s.Buțeni), IP ȘM Crasnoe (Slobozia), Gimnaziul Ciuciulea (Glodeni).

 Turneul republican de mini-fotbal „Guguță”: IP LT „Mihai Eminescu” (Fălești), IP LT „T.Zaneț” (s.Congaz), IP LT „Gaudeamus” (Chișinău), IP LT „Gh.Asachi” (Ungheni), IP Gimnaziul Nr.1 (Dubăsari), IP LT „Onisifor Ghibu” (Orhei).

 
Echipele au fost împărțite în două grupe a câte 3, iar câștigătoarea grupei au jucat în marea finală.

Meciurile finale ale turneelor „Guguță” și „Speranța" au fost difuzate LIVE de site-ul FMF.MD, dar și de postul de televiziune WE SPORT TV.

În pauza dintre meciuri, echipa FMF a pregătit multe concursuri interesante pentru toți amatorii de fotbal și a oferit participanților cadouri din partea partenerului oficial Moldtelecom.

În incinta stadionului Zimbru, toți copiii au avut parte de tobogane gonflabile, trambuline, jocuri, animatori, face paiting, înghețată și multe altele, iar partenerii Sandra, OM și Moldtelecom au avut grijă ca toate acestea să nu lipsească și să ofere celor prezenți doar emoții frumoase, atât pe terenul de fotbal, cât și în tribune.

Vă prezentăm clasamentul final al turneului „Guguță":
Locul I - IP LT „Gh.Asachi” (Ungheni)
Locul II - IP LT „Gaudeamus” (Chișinău)
Locul III - IP LT „Mihai Eminescu” (Fălești)
Locul IV - IP LT „Onisifor Ghibu” (Orhei)
Locul V - IP Gimnaziul Nr.1 (Dubăsari) / IP LT „T.Zaneț” (s.Congaz)

Iată componența campionilor: 
IP LT „Gh.Asachi” (Ungheni): Patriciu Timuța, Constantin Carpinschi, David Fuștei, Daniel Nanu-Tihon, Ion Oboroc, Daniil Odainic, Alexandru Prepeliță, Daniel Rotari

Antrenor: Dumitru Cantemir

Vă prezentăm clasamentul final al turneului „Speranța":
Locul I -  IP LT „Gherman” (Ungheni)
Locul II - Gimnaziul Ciuciulea (Glodeni) 
Locul III -  IP LT „Liviu Deleanu” (Chișinău)
Locul IV -  IP Gimnaziul „Anton Bunduchi” (s.Buțeni)
Locul V -  IP ȘM Crasnoe (Slobozia) / IP Gimnaziul „Dmitrie Cantemir” (s.Aluatu)

Componența campioanelor:
IP LT „Gherman” (Ungheni): Cătălina Făinescu, Denisa-Maria Varzari, Loreta Buruianî, Niculina Rîbcic, Andreea Răileanu, Rada Lisiuc, Maria Barbarii, Ionela Angheni, Mădălina Belbas, Ionela Baciu

Antrenor: Iurie Cernei

La ceremonia de premiere a echipelor au fost prezenți Directorul Tehnic FMF, Dănuț-Stelian Oprea, Ilija Talev, reprezentant adjunct UNICEF Moldova, Șef Direcție Sport MEC, Petru Mutruc, manager proiecte Grassroots FMF, Diana Bulgaru și Olga Sandu, manager sponsorizare proiecte FMF.

Oficialii au mulțumit elevilor pentru participare și au scos în evidență importanța practicării fotbalului în instituțiile de învățământ, remarcând nivelul bun de pregătire atât a fetelor, cât și a băieților.

Buna desfășurare a evenimentului a fost asigurată de managerii Grassroots, Cristina Braga, Daniela Cebotari și managerii regionali de dezvoltare: Vitalie Jurat (regiunea Nord), Vitalie Lungu (regiunea Centru), Iurie Covtun (regiunea Est), Alexei Gheorghiu și Vasile Mîță (regiunea Sud).

La finalul competiţiei toți participanții au primit medalii, diplome, mingi și cadouri din partea Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal și a partenerului Moldtelecom, iar câștigătorii marei finale au primit, cupe și table interactive pentru școală.

 

Federația Moldovenească de Fotbal aduce sincere felicitări tuturor echipelor participante!

Turneele de mini-fotbal ,,Guguţă” și „Speranța” au drept scop popularizarea practicării fotbalului, promovarea modului sănătos de viaţă în rândul copiilor, precum şi stimularea activităţilor extraşcolare în instituţiile de învăţământ general din țară, și este organizat anual din 2004 în patru etape: la nivel local, raional, regional și republican.

 

Organizarea evenimentului a fost posibilă datorită partenerilor: Moldtelecom, Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, UNICEF, OM, Sandra, Moldindconbank, Dansicons și David's Capital.