• Fii alături de Echipa Țării

Proiectul Scale. Un mesaj special pentru tineri de la jucătorii naționalelor

29 mai 2024 de Svetlana Tataru

Proiectul SCALE, focalizat pe abordarea problemei abandonului școlar în rândul tinerilor fotbaliști, a lansat o nouă campanie, prin care îndeamnă elevii să-și continue studiille și să nu renunțe la pasiunile lor. Astfel, mai mulți jucători de fotbal au împărtășit același gând că fotbalul și educația pot coexista armonios!

 

„Tinerii pasionați de fotbal poate fi campioni atât pe teren, cât și în afara acestuia”, este mesajul transmis de sportivii implicați în proiect. Printre jucătorii participanți se numără și Arina Șeicaș, de la echipa națională feminină WU19 a Moldovei, și Vitalie Damașcan, de la echipa națională masculină. 

 

Proiectul își propune să ofere sprijin tinerilor fotbaliști în menținerea echilibrului între cariera sportivă și educație.

 

Federația Moldovenească de Fotbal subliniază importanța combaterii abandonului școlar și evidențiază că sportul și educația pot fi combinate pentru a crea un viitor mai promițător pentru tinerii pasionați de fotbal.

 

Proiectul SCALE, finanțat prin programul Erasmus Plus, este dezvoltat în parteneriat cu Federațiile de Fotbal din România, Malta, Azerbaidjan, Italia, dar alte organizații importante din domeniul fotbalului și educației.

 

Detalii suplimentare despre proiectul Scale pot fi găsite aici