• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Finala Conference League 2023/24. Olympiacos - Fiorentina, în direct la WE SPORT

29 mai 2024 de Serghei Cipilencu

Postul de televiziune We Sport va transmite astăzi, 29 mai, marea finală Europa Conference League, ediția 2023/24. În ultimul act al competiției se vor duela formațiile FC Olympiacos (Grecia) și ACF Fiorentina (Italia). Partida de pe Stadionul Agia Sophia din Atena, Grecia va începe la ora 22:00.

 

Meciul transmis de We Sport TV miercuri, 29 mai:

22:00. FC Olympiacos - ACF Fiorentina. Stadionul Agia Sophia din Atena, Grecia

 

Olympiakos Pireu și Fiorentina se pregătesc să se confrunte într-o finală istorică a Europa Conference League 2023/24, care va avea loc în inima Greciei, pe Stadionul Olimpic din Atena. Meciul promite să fie o sărbătoare a fotbalului, aducând împreună două echipe cu tradiții puternice și suporteri pasionați. Olympiacos este la o prima finală de cupe europeane în istoria clubului, iar Fiorentina are toate șansele să își întreacă realizarea de anul trecut și să obțină râvnitul trofeu.  

 

Olympiakos Pireu, echipa greacă a avut un parcurs impresionant în competiție, demonstrând determinare și reziliență. După ce au terminat pe locul 3 într-o grupă dificilă din Europa League, cu adversari precum West Ham, Freiburg și Backa Topola, Olympiakos a continuat aventura europeană în Conference League. În fazele eliminatorii, grecii au învins Ferencvaros, scor general 2-0, apoi Maccabi Tel-Aviv a cedat în fața discipolilor lui Jose Luis Mendilibar, scor general 7-5. Urmau turcii de la Fenerbahce care nu au reușit să învingă formația elenă, după ce în deplasare au cedat cu 2-3, iar acasă au fixat o remiză 1-1. În semifinală, Olympiacos a dispus în două manșe de Aston Villa 4-2 și respectiv 2-0, cu un scor general de 6-2.

 

Pe de altă parte, Fiorentina a avut și ea un parcurs remarcabil în Conference League. Drumul începe în faza grupelor unde s-au calificat în faza eliminatorie de pe prima poziție, devansând formațiile Ferencvaros, Genk și Cukaricki. Cu un joc coerent și bine structurat, au continuat să avanseze în fiecare etapă din faza play-off, astfel echipa antrenată de Vincenzo Italiano a trecut de echipele Maccabi Haifa cu scorul general de 5-4 în optimile de finală, a urmat formația cehă Viktoria Plzen în faza 1/4 de finală, scorul general a fost de 2-0 în favoarea „violelor”, iar în semifinale AFC Fiorentina a dispus de Club Brugge cu scorul general de 4-3. 

 

Menționăm că ultima ediție a competiției, 2022/23, a fost câștigată de echipa engleză West Ham United, care în finală a dispus de formația italiană AFC Fiorentina cu scorul de 2-1. Câștigătorea primei ediții, sezonul 2021/22, este clubul italian AS Roma, care sub conducerea de atunci a antrenorului portughez Jose Mourinho a învins formația olandeză Feynord cu scorul de 1-0.