• Fii alături de Echipa Țării

Asociații Raionale

Cupa Regiunilor. S-au stabilit semifinalistele competiției

27 mai 2024 de Svetlana Tataru

Cupa Republicii Moldova la fotbal amator a ajuns la faza semifinalelor. Competiția, care a adunat cele mai bune 20 de echipe din asociațiile raionale, municipale și regionale din țară, și-a stabilit cele 4 formații care continuă lupta pentru a reprezenta Moldova în UEFA Regions' Cup 2024. Acestea sunt: ARF Ungheni, ARF Soroca, ARF Ialoveni și ARF Anenii Noi.

 

Vă prezentăm rezultatele meciurilor din manșa retur a sferturilor de finală: 

ARF Călărași - ARF Ungheni 0-2 (2:2)

ARF Rezina - ARF Soroca 0-6 (0-5)

ARF Ialoveni - ARF Cantemir 0-1 (3-0, victorie tehnică)

ARF Criuleni - ARF Anenii Noi 1-6 (2:2)

 

Semifinalele vor avea loc pe 2 și pe 9 iunie. Finala competiției este programată pentru 23 iunie. Câștigătoarea din țara noastră va evolua în faza intermediară, în grupa a 7-a a UEFA Regions' Cup, alături de Spania, Bulgaria, Belarus. 

 

Turneul va avea loc în perioada 29 octombrie - 4 noiembrie 2024.

 

Reamintim că echipa Asociației de fotbal din Ialoveni a devenit câștigătoarea Cupei R.Moldova la fotbal amator între asociațiile raionale, municipale și regionale, ediția 2022, după ce a învins echipa ARF Soroca cu scorul de 3-2! ARF Ialoveni s-a clasat pe locul 4 în runda intermediară, grupa a doua, din cadrul UEFA Region's Cup, ediția 2022/23. Formația din Moldova a evoluat alături de Dolny Slask (Polonia), precum și West Slovakia (Slovacia) și Latvia (Letonia).

 

UEFA Region's Cup este o competiție europeană rezervată echipelor de amatori care se desfășoară din 1999 și are loc în ani impari. În cele 11 ediții de până acum, trofeul a fost cucerit de câștigători diferiți. În 2021 competiția nu a avut din cauza pandemiei Covid. Campioana en-titre este echipa spaniolă Galicia, care a învins echipa Belgrad FA din Serbia în finală din iunie 2023.

Foto: ARF Anenii Noi