• Fii alături de Echipa Țării

UEFA Playmakers. În vizită la ȘS Slobozia și FC Zarea Butor

29 mai 2024 de Reporter FMF
GALERIE

Proiectul Playmakers reprezintă o inițiativă incredibilă a UEFA și Disney pentru a inspira mai multe fete din Republica Moldova să joace fotbal. Playmakers folosește o abordare inovatoare de povestire cu personaje Disney foarte iubite pentru a ajuta mai multe fete a îndrăgi distracția prin exerciții fizice regulate și fotbal.

 

Instructoarele proiectului UEFA Playmakers Moldova au fost în vizită la centrele Playmakers Școala sportivă de fotbal pentru copii și tineret Slobozia și FC Zarea Butor din s. Butor, r-ul Grigoriopol.

 

Sesiunile conduse de Elena Palii și Maria Tarnavscaia, Andrei Coroz și Alina Kîrlan, împreună cu 50 de fetițe din ambele centre Playmakers cu vârsta cuprinsă între 6-8 ani și părinții lor s-au bucurat de experiența unică din cadrul celui de-al optulea capitol din povestea Disney ,,Encanto”.

 

Principalul obiectiv al vizitei a fost participarea la sesiunile desfășurate de centre și manifestarea sprijinului Federației Moldovenești de Fotbal în dezvoltarea și extinderea acestui proiect la nivel local. Totodată, întâlnirea a reprezentat o bună oportunitate de a discuta cu micile amatoare de fotbal și antrenorii-educatorii lor despre felul în care decurg antrenamentele, dar și ce dificultăți întâmpină.

 

„Datorită acestui proiect, câteva fetițe au început să practice fotbalul, ceea ce confirmă impactul pozitiv al proiectului Playmakers”, a declarat antrenoarea Alina Kirlan.

Playmakers oferă o introducere distractivă și sigură în lumea fotbalului pentru fetele cu vârste cuprinse între cinci și opt ani, prin cele 18 centre Playmakers active în prezent. Aici, ele nu numai că învață abilități esențiale de mișcare și viață, dar și își formează prietenii și dobândesc încredere în sine. Playmakers creează un mediu perfect pentru a inspira dragostea pentru fotbal pe tot parcursul vieții. În plus, este important să reamintim că programul UEFA Playmakers, inspirat de Disney, este prelungit de UEFA pe o perioadă de patru ani, până în 2027.

foto: Anna Rotary