• Fii alături de Echipa Țării

JURNALIȘTII ȘI POLITICIENII SE ALĂTURĂ CAMPANIEI SOCIALE “FOTBAL ÎN ȘCOLI”

11 dec 2019 de Sandu Grecu

Campania ”Fotbal în școli” a continuat astăzi cu un nou eveniment inedit. De această dată, inițiativei FMF s-au alăturat mai mulți jurnaliști cunoscuți și politicieni de la toate fracțiunile parlamentare, foști și actuali demnitari de Stat.

Aceștia și-au dat întâlnire pe mini-terenul Complexului Sportiv Zimbru într-un meci amical, în semn de susținere a eforturilor FMF privind creșterea nivelului de implicare a copiilor în sport, prin practicarea fotbalului de către elevii din școlile moldovenești.

Toți cei prezenți la eveniment au salutat implementarea proiectului-pilot ”Educație fizică prin fotbal”, care prevede 2 ore (lecții) de fotbal pe săptămână, în cadrul lecțiilor de educație fizică, pentru clasele primare (clasele 1-4), în peste 90 de școli din Republica Moldova.

La finalul unei partide electrizante, plină de faze spectaculoase, mai bună pe terenul de fotbal s-a dovedit a fi echipa mixtă de jurnaliști și jurnaliste, care s-a impus cu scorul de 6-5.

”Fotbal în școli” este o Campanie Socială de promovare a sportului numărul 1 printre copiii din Republica Moldova.  ”Accentul pe copii” este deviza FMF pentru următorii 4 ani (2020-24).