We Sport - altfel de televiziune

de Serghei Butelschii
| Secretar general al FMF
de Leonid Oleinicenco
| Presedinte al FMF

În Republica Moldova nu există deficit de canale TV și de informație în general. Dimpotrivă, avem televiziuni cu tradiții și avem nume notorii în această industrie, care produc și furnizează zilnic suficientă informație. Idea creării și construcției canalului WeSport a avut la bază alte raționamente. În Republica Moldova nu există un canal TV tematic dedicat sportului, or acest gen de canale TV există deja practic în toate țările. Istoria a arătat că canalele TV dedicate sportului acumulează audiențe foarte largi și sunt foarte solicitate. Evident, concepția și filosofia canalelor sportive diferă și WeSport nu este un copy-paste.

Lumea sportului moldovenesc e mare și diversă, e interesantă și spectaculoasă, și are multe istorii frumoase și mulți eroi care merită cunoscuți. Sportul în general este un mare generator de emoții frumoase, sportul unește și ne face să co-retrăim, și fluxul informațional generat de activitățile sportive este omenos și pozitiv. Suplimentar, sportul este un instrument educațional extrem de eficient. Sportul nu e doar despre competiție, ci și despre disciplină și responsabilitate personală, despre cooperare în echipă și respect reciproc. Filosofia sportului este filosofia conviețuirii și a dezvoltării în înțelegere și cooperare, și aceste valori niciodată nu îmbătrânesc. Pe aceste aspecte concentrăm activitatea canalului WeSport și acest caracter face canalul nostru deosebit.

Federația Moldovenească de Fotbal activează în toate regiunile țării și peste tot cunoaștem oameni cu istorii frumoase, oameni care inspiră încredere și optimism. Credem că istoria unui primar care permanent caută modalități să dezvolte localitatea care o conduce; sau istoria unui învățător care își asumă să organizeze copiii într-o clasă de fotbal și să facă regulat lecții cu dânșii; ori istoria unui copil care petrece lunar 6 sau chiar 10 ore pe terenul de fotbal, unde învață să prietenească și să fie un coechipier eficient - sunt istorii care merită cunoscute. Și asemenea istorii în Republica Moldova sunt foarte multe. Fără îndoială, WeSport va fi platforma de bază pe care spectatorii vor putea urmări și meciurile cluburilor moldovenești de fotbal, la fel și istorii din viața cluburilor de fotbal preferate. Aceste istorii sunt parte a vieții societății noastre și WeSport ne va ajuta să promovăm și să înmulțim exemplele frumoase.

Promovarea numelor cluburilor moldovenești de fotbal și a fotbaliștilor noștri, și susținerea creșterii notorietății lor și, prin urmare a valorii lor, tot va fi o sarcină a canalului WeSport. Integrarea țării noastre în procesele economice și sociale europene presupune învățarea și aplicarea practicilor europene deja funcționale, precum și crearea și valorificarea oportunităților.

Noi credem că sportul moldovenesc este o parte importantă a vieții societății moldovenești și ne propunem să facem această parte a vieții sociale mai cunoscută. WeSport nu e conceput pentru face competiție altor canale TV - WeSport e simplu altfel de televiziune.

Leonid Oleinicenco
Președinte al Federației Moldovenești de Fotbal

Serghei Butelschii
Secretar general al Federației Moldovenești de Fotbal