Grassroots

Special Olympics Moldova (video)

News Details
Text

Federaţia Moldovenească de Fotbal şi Special Olympics Moldova au organizat pe 26 mai meciurile etapei finale ale Săptămânii Fotbalului Special Olympics „Unified Sports”. Competiţiile s-au desfăşurat la Chişinău, la stadionul Joma Arena cu participarea mai multor echipe (băieţi şi fete), formaţii unificate compuse din elevi de la şcolile auxiliare şi şcolile medii din regiunile ţării, în total circa 400 de persoane.

La ceremonia de premiere au fost prezenţi Nicolae Cebotari, Secretar General FMF, Alexandra Danilenco, Preşedinte Special Olympics Moldova, Margarita Romanova, Vicepreşedinte Special Olympics Moldova, Anatolie Cojocari, Director Sportiv Special Olympics Moldova, alţi oaspeţi şi oficiali.

Tot în cadrul evenimentului de astăzi s-au desfăşurat acţiuni ale programului „Young Athletes and Families” destinat copiilor cu vârsta preşcolară împreună cu părinţii lor. Copilaşii de la CSCT Buiucani au participat la mai multe activităţi distractive, sub privirile antrenorilor şi părinţilor. La final, fiecare copil a primit dulciuri şi cadouri din partea organizatorilor.

Pe parcursul lunii mai, FMF împreună cu Special Olympics Moldova a desfăşurat Săptămîna Fotbalului Special Olympics „Unified Sports”, prin organizarea jocurilor de integrare cu participarea a 2000 de elevi de la şcolile auxiliare şi şcolile medii din regiunile ţării. Competiţia este rezervată pentru oamenii cu inteligenţă redusă în perspectiva integrării lor în societate prin intermediul fotbalului.

Începând cu anul 1999, forul fotbalistic susţine mişcarea Special Olympics Moldova, care are ca scop promovarea culturii fizice şi a sportului în rândul copiilor cu dizabilităţi fizice şi mentale.

Video
Image
Image
Image
Image