Open Fun Football Schools

Open Fun Football Schools

News Details
Text

În scopul popularizării, dezvoltării fotbalului de mase în Moldova și consolidarea parteneriatului, orientat spre propagarea modului sănătos de viață și practicarea sistematică de către copii și juniori a fotbalului, Federaţia Moldovenească de Fotbal și organizația neguvernamentală Cross Cultures Project Association din Danemarca au semnat prelungirea acordului de colaborare pentru perioada anilor 2017-2020.

La eveniment au participat Nicolai Cebotari, Secretar General FMF, Katrine Gotfredse, Coordonatorul proiectului CCPA/OFFS în Danemarca, Svetlana Patraș și Iurie Conusevici, Asistenți ai Coordonatorului proiectului CCPA/OFFS în Moldova.

Obiectul prezentului acord îl constituie implementarea și dezvoltarea proiectului Open Fun Football Schools prin intermediul programului special SSP (Sport – Şcoală – Poliţie), care îşi propune drept scop completarea şi îmbunătăţirea iniţiativelor şi a acţiunilor pentru copii şi tineret care se derulează separat de către poliţie, sectorul şcolar şi cluburile sportive. Iniţiativa SSP promovează apropierea eforturilor comune la nivel local de prevenire a criminalităţii juvenile, fiind orientată spre resocializarea copiilor delicvenţi prin implicarea acestora în activităţi cultural-sportive.

Proiectul OFFS este implementat în țara noastră de către FMF și organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca din anul 2006, iar principalele obiective sunt promovarea fotbalului în toate regiunile Moldovei și acordarea unei asistențe metodice și tehnice asociațiilor, cluburilor și școlilor de fotbal.

Image
Image
Image