Selecționate

Moldova va fi gazda turneului de calificare pentru CE Under 19

News Details
Text

Marți, 3 decembrie, la sediul UEFA de la Nyon, Elveţia, a avut loc tragerea la sorţi a grupelor din cadrul preliminariilor Campionatului European pentru juniori U-17 și U19, ediţia 2020-2021.

Naționala U-17 a Moldovei va juca în grupa a 9-a, din care mai fac parte Austria, Norvegia și Islanda. Meciurile se vor juca în perioada 5-13 octombrie 2020, în Austria. 
În etapa de elită se vor califica primele două echipe din fiecare grupă și patru selecționate de pe locul trei, cu cele mai bune rezultate înregistrate în meciurile directe cu primele două clasate din cele 13 grupe. Olanda și Spania sunt deja calificate direct în etapa de elită, având cel mai bun rating UEFA la această categorie de vârstă. Apoi 15 câștigătoarele și echipele de pe locul doi din grupele etapei de elită se vor alătura gazdei turneului final, Cipru, la EURO U-17, care se va desfășura în luna mai 2021.
Rezultatele tragerii la sorți le găsiți AICI.

Naționala U-19 a Moldovei va juca în grupa a 8-a, din care mai fac parte Franța, Grecia și Azerbaidjan. Meciurile se vor juca în perioada 5-13 octombrie 2020, în Republica Moldova

În etapa de elită se vor califica primele două echipe din fiecare grupă și selecționata de pe locul trei, cu cele mai bune rezultate înregistrate în meciurile directe cu primele două clasate din cele 13 grupe. Portugalia este selecționata deja calificată direct în etapa de elită, având cel mai bun rating UEFA la această categorie de vârstă. Apoi 7 câștigătoare ale grupelor etapei de elită se vor alătura gazdei turneului final, România, la EURO U-19, care se va desfășura în luna mai 2021.
Rezultatele tragerii la sorți le găsiți AICI.

Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată la tragerea la sorți de Dragoș Hîncu, vicepreședinte FMF.

Foto: UEFA
 

Image
Image